Åhlénshuset har fått en köpare – pris 80 miljoner

TRELLEBORG Fastighetsbolaget Hemsö köper ett halvt kvarter i centrala Trelleborg.
Det handlar om konkursbolaget Abitares fastigheter med bland annat tidigare Åhlénshuset och Thelinska magasinet.

För 80 miljoner kronor köper bolaget Hemsö tre befintliga fastigheter i centrala Trelleborg. Samtliga tidigare tillhörde konkursade bolaget Abitare.
Det rör sig om fastigheter på totalt 5 900 kvadratmeter och byggrätter på 15 000 kvadratmeter.

Kvarteret på gågatan och i centrum i anslutning till Trelleborgs rådhus består även av handelsfastigheten där tidigare Åhléns fanns samt ett magasin, det så kallade Thelinska Magasinet.
Företaget köper fastigheterna via konkursbo och att de största hyresgästerna i handelsfastigheten är H&M, Swedbank och Region Skåne.

– Vi är mycket glada över att kunna bidra till Trelleborgs stadsutveckling. Trelleborgs kommun går en intressant framtid till mötes med fokus på tillväxt och intressanta stadsbyggnadsprojekt. Vi ser en stor utvecklingspotential i fastigheterna och kommer nu att påbörja planeringen för området med inriktning på samhällsservice, säger Robert Cardell, Projektutvecklare på Hemsö, i ett pressmeddelande.

Mikael Rubin (M), kommunstyrelsens ordförande i Trelleborgs kommun säger i samma tillkännagivande:
– Det är med stor glädje och tillförsikt vi kan konstatera att arbetet med kvarteret Herkules nu kan gå vidare. Abitares konkurs har bromsat utvecklingen i detta Trelleborgs mest centrala kvarter och nu hälsar vi Hemsö varmt välkomna och vi ser fram emot att få vara en del i omdaningen.

Kommundirektör Fredrik Geijer kommentar till affären är den positiva möjligheten att nu starta en utveckling av Trelleborgs stadskärna tillsammans med Hemsö.
– Trelleborg är inne i en mycket spännande och expansiv fas, och där är kvarteret Herkules en av nyckelspelarna, säger Fredrik Geijer.

Dagens fråga

Tror du att all mat du köper innehåller rätt råvaror?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev