Åhlénshuset har fått en köpare – pris 80 miljoner

TRELLEBORG Fastighetsbolaget Hemsö köper ett halvt kvarter i centrala Trelleborg.
Det handlar om konkursbolaget Abitares fastigheter med bland annat tidigare Åhlénshuset och Thelinska magasinet.

För 80 miljoner kronor köper bolaget Hemsö tre befintliga fastigheter i centrala Trelleborg. Samtliga tidigare tillhörde konkursade bolaget Abitare.
Det rör sig om fastigheter på totalt 5 900 kvadratmeter och byggrätter på 15 000 kvadratmeter.

Kvarteret på gågatan och i centrum i anslutning till Trelleborgs rådhus består även av handelsfastigheten där tidigare Åhléns fanns samt ett magasin, det så kallade Thelinska Magasinet.
Företaget köper fastigheterna via konkursbo och att de största hyresgästerna i handelsfastigheten är H&M, Swedbank och Region Skåne.

– Vi är mycket glada över att kunna bidra till Trelleborgs stadsutveckling. Trelleborgs kommun går en intressant framtid till mötes med fokus på tillväxt och intressanta stadsbyggnadsprojekt. Vi ser en stor utvecklingspotential i fastigheterna och kommer nu att påbörja planeringen för området med inriktning på samhällsservice, säger Robert Cardell, Projektutvecklare på Hemsö, i ett pressmeddelande.

Mikael Rubin (M), kommunstyrelsens ordförande i Trelleborgs kommun säger i samma tillkännagivande:
– Det är med stor glädje och tillförsikt vi kan konstatera att arbetet med kvarteret Herkules nu kan gå vidare. Abitares konkurs har bromsat utvecklingen i detta Trelleborgs mest centrala kvarter och nu hälsar vi Hemsö varmt välkomna och vi ser fram emot att få vara en del i omdaningen.

Kommundirektör Fredrik Geijer kommentar till affären är den positiva möjligheten att nu starta en utveckling av Trelleborgs stadskärna tillsammans med Hemsö.
– Trelleborg är inne i en mycket spännande och expansiv fas, och där är kvarteret Herkules en av nyckelspelarna, säger Fredrik Geijer.

Dagens fråga

Såg du VM-matchen Sverige mot Kanada?

Loading ... Loading ...