Känd tv-profil gripen för barnsexbrott

Sverige/USA En känd svensk tv-profil har gripits i USA. Mannen misstänks ha förgripit sig på en 13-årig pojke.

Övergeppet ska ha ägt rum vid ett utegym i en park. Den folkkäre tv-profilen som under många år var ett känt ansikte i etermedia ska ha sökt kontakt med pojken vid en armgångsstege och ska, enligt ett amerikanskt tv-bolag, ha försökt ”hjälpa” honom med träningen. I samband med det ska han ha tagit pojken på benen. När pojken blev obekväm med situationen lämnade han träningsställningen.

När pojken gick vidare för att göra sit up:s följde tv-profilen efter och ska då ha ”hjälpt till” att hålla pojkens fötter. I samband med det ska han också ha tagit honom i skrevet. Då sprang 13-åringen därifrån.

Enligt en tv-kanal ska pojken och hans föräldrar ha polisanmält händelsen två dagar senare. I anmälan slår de fast att tv-profilen var en ”total främling” för 13-åringen som inte heller har bett om dennes hjälp. Av anmälan framgår också att 13-åringen sett tv-profilen ett flertal gånger i parken.

Tv-profilen misstänks också för att dagen därpå ha tagit kontakt med två tonårspojkar i en annan park, frågat dem om deras träningsrutiner och i samband med det ha tagit på den ena pojkens tröja och bett att få se hans muskler. Pojken ska då ha slagit bort hans hand och sedan kontaktat polisen.

– Det är oroväckande att han varit i flera parker och kontaktat ungdomar, säger en polis till en amerikansk tv-kanal.

En domare har satt borgen till 100 000 dollar, knappt 900 000 kronor, tvingat tv-profilen att böra gps-boja, tvingat av honom hans pass och förbjudit honom att ha kontakt med vare sig offret eller någon annan minderårig. Han misstänks för sexuellt ofredande mot minderårig.

– Jag känner stark oro för att NN inte ska dyka upp i rätten eftersom det råder flyktrisk, säger åklagaren om tv-profilen som befinner sig i USA på besök och inte har någon familj på platsen.

Dagens fråga

Såg du VM-matchen Sverige mot Kanada?

Loading ... Loading ...