Evelina Källhage är klar för ytterligare två år i H65. Foto: Foto: Christoffer Borg Mattisson

Evelina Källhage tar två år till i H65 Höör

Högersexan Evelina Källhage har aldrig missat en enda träning med H65 Höör. Nu står det klart att en av de allra bästa SHE-spelarna på sin position fortsätter i klubben.

Inför säsongen 17/18 rekryterades Evelina Källhage från Önnereds HK till
H65 Höör – där hon tagit steget från att vara en av SHE:s mest lovande kantspelare till att bli en av de absolut bästa.
46 mål på 12 matcher har det blivit hittills den här säsongen, varav elva i samma match senast borta mot Kristianstad HK.
Frågan är om hon någonsin varit bättre.
På sin högersexposition är hon förstavalet i konkurrens med H65:s egna produkt Ida Gullberg, U21-landslagsspelare.

Det har lett till mycket speltid, mer än förväntat.
– När jag kom till H65 var Jonna Linnéll förstavalet på min position och jag var inställd på det, men eftersom hon drabbats av skador så har jag fått väldigt mycket förtroende. Det har betytt jättemycket för min utveckling.

Hur har du annars trivts i Skåne efter att ha flyttat från tryggheten i Göteborg?
– Bättre än förväntat faktiskt. Jag bor i Lund, studerar på distans och känner väldigt många i laget sedan tidigare vilket har gjort att det sociala fungerar perfekt.
– Jag stormtrivs helt enkelt.
Tränare Ola Månsson om Källhages förlängning:
– Vi har väldigt hög träningsnärvaro i laget, men Evelina är smått unik. Under de ett och ett halvt år år som jag tränat henne har hon aldrig missat en träning, en övning eller en enda löpning. De enda gånger hon inte tränat är när hon varit på landslagsuppdrag.
– Hennes starka träningsvilja ligger till stor grund för hennes utveckling och det kändes fullständigt självklart att förlänga med henne. Både jag och H65:s styrelse var rörande överens.
Evelina Källhage knackar på dörren till landslaget och gjorde i somras debut i A-landslaget när detta spelade inbjudningsturneringen Seoul Cup i Sydkorea.

I samma landslag som reste till andra sidan jorden då ingick för övrigt Sofia Hvenfelt, Mikaela Mässing och Emma Lindqvist.
– Landslaget är en kul grej, men inget som driver mig. Just nu har jag fokus på att träna och träna och träna – och till våren vill jag naturligtvis vinna ett SM-guld. Jag ser mycket fram emot ytterligare två säsonger i H65. Klubben visar verkligen att man är i toppen för att stanna och kombinationen med Europacupspel är unik, förklarar Evelina Källhage.