Den som vill följa Boriana Åbergsoch hennes kollegor arbete på podiet i kommunfullmäktige får bege sig till kommunhuset. Trots flertalet förslag sänds sammanträdena fortfarande inte på nätet. Arkivbild

Förslag: sänd politiska möten live

kävlinge Sänd alla offentliga sammanträden på kommunens hemsida eller på Facebook.
Det föreslår en kommuninvånare i ett e-förslag.

– Det kanske inte är alla som kan ta sig till platsen. Då hade det varit bra om man ändå kunde följa med vad som diskuteras i kommunen, skriver hen i sitt e-förslag.
Det är inte första gången någon föreslår att kommunala sammanträden sänds via webben. Vänsterpartisten Jan Persson har vid ett flertal tillfällen lyft frågan, utan gehör från en politisk majoritet. Senast var vid budgetfullmäktige i december.

Nu aktualiseras frågan igen via e-förslaget. Om det får minst hundra röster på kommunens hemsida så måste politikerna behandla ärendet.
Förslagsställaren hoppas också att en person blir ansvarig för livesändingarna, och kan ta emot frågor från tittarna. Dessa skulle sedan ställas live till politikerna.
Personen som skrivit e-förslaget framhåller att dagens teknik innebär minimala kostnader.
– I dagens tekniska värld kostar det ingenting att sända live och man kan nå ut till flera tusen tittare, helt kostnadsfritt, skriver hen.
Förslaget hade på tisdagen fått 27 röster.

Dagens fråga

Såg du VM-matchen Sverige mot Kanada?

Loading ... Loading ...