Räddningspersonalen sågade upp ett hål i taket för att komma åt isoleringen som fortfarande brann. foto: Erika Dahlin Jönsson
Det var motorvärmaren till bilen som tog fyr och branden spred sig sedan till huset intill. FOTO: Erika Dahlin Jönsson
– Detta är vad vi kallar en totalskada, sa Gert Ehlke, yttre befäl på Räddningstjänsten Hörby Höör.

Bilbrand spred sig till villa

Jularp På måndagsmorgonen började motorvärmaren till en bil brinna och branden spred sig till den intilliggande villan.

– Här har vi en bil på andra sidan som fattat eld genom motorn. Bilen har stått en meter från fasaden till huset och elden har spridit sig, säger Gert Ehlke, yttre befäl på Räddningstjänsten Hörby Höör, på måndagsmorgonen.
– Det har varit ett väldigt, väldigt snabbt förlopp, fortsätter han.

Det var vid klockan kvart i sju på måndagsmorgonen som familjen boende i huset larmade räddningstjänsten om att deras bil börjat brinna. En stund senare ändrades larmet till att huset också brann, berättar Gert Ehlke.
Personerna i huset hann ut och drabbades inte av några allvarliga skador, enligt Ehlke. Polis och ambulans var på plats tidigt på morgonen och undersökte personerna på plats. Det är oklart om någon i familjen därefter följde med till sjukhuset i Lund för ytterligare undersökning.

Vid halv tio-tiden på måndagsmorgonen var fortfarande runt 15 brandmän från räddningstjänsten i Hörby och Höör på plats vid villan.
– Detta är vad vi kallar en totalskada, sa Gert Ehlke då och berättade att branden förstört alla rum i byggnaden.
Vid halv tio-tiden brann det fortfarande i isoleringen i taket.
– Vi har små glödbränder som vi ska försöka släcka omgående, så att vi kan komma härifrån. Vi har sågat upp ett hål i taket för att vi ska komma åt isoleringen, fortsatte Ehlke som hoppades att släckningsarbetet skulle vara färdigt inom en timme.
En stund senare meddelade Ehlke att all personal förutom två skulle åka därifrån.
– Alla utom två sticker. De stannar kvar för eftersläckning.

Förutom till en friggebod på tomten fanns det aldrig någon risk att branden i villan skulle sprida sig till några intilliggande fastigheter, berättar Gert Ehlke.

Läs mer:

Dagens fråga

Har du sett den hyllade tv-serien Chernobyl?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev