Berndt Berggren tog hem prestigefulla Tio Tidningars Tips 2018. Foto: Artur G Bliding

Berndt bäst i Sverige i Tio Tidningars Tips

Inför 2018 tog Berndt Berggren för första gången på sig det prestigefulla uppdraget att representera Skånska Dagbladet i klassiska stryktipstävlingen Tio Tidningars Tips.
Han slog till och vann direkt på första försöket.

Slutställning, Stryktipsligan

1. Skånska Dagbladet 355
2. Aftonbladet 353
2. Borlänge Tidning 353
2. TT 353
5. Sydsvenska Dagbladet 348
6. Vi Tippa 347
7. Expressen 342
8. Dagens Nyheter 340
8. Dala-Demokraten 340
10. Dagens Spel 339

– Det är klart att man känner sig hedrad över att ta hem en sådan anrik tävling. Det handlar ändå om 52 veckors tippande och om att hålla en bra form över lång tid, förklarar Berndt.
Skånskan har en lång tradition i den fina tävlingen och har vunnit den ett antal gånger.
Inför 2018 var det dags att hitta en ny tipsexpert och frågan gick till tidningens nattchef Berndt Berggren, med erkänd fotbollskunskap och ett särskilt stort hjärta för Premier League.

52 veckor senare visade det sig ha varit ett alldeles utmärkt val.
– Jag har följt Premier League noga sedan 1980-talet och framför allt mina favoritlag Arsenal och Leeds, som glädjande nog verkar vara på väg upp igen. Men jag är överlag mycket intresserad av internationell fotboll och ser så mycket jag kan. Det blir lätt fyra till sex matcher i veckan – en del spelar jag in om jag missar dem på grund av jobbet.
När det gäller tippandet är han egentligen inte särskilt förtjust i tävlingsformatet som går ut på att ta ut en enkelrad:
– Det handlar ju om att vägleda spelarna och då är det lätt att det blir mest favorittips. Något som man ska kunna ha som utgångsrad för att sedan fylla på med lite hel eller halvgraderingar. En enkelrad vinner man sällan på och skulle man göra det blir det bara kaffepengar.

Men Berndt har ändå inte fegtippat sina enkelrader:
– Även favoriter förlorar ju någon gång och vill man vinna gäller det ju att våga att tippa emot ibland. Jag har absolut vågat sticka ut hakan och tippa ett kryss om jag känt att en favorit varit i fara.
Men så har han å andra sidan bra koll på dagsformen i lagen:
– Det gäller att vara påläst och hålla koll på form, utveckling och skador på nyckelspelare.
– Det finns i regel fem-sex stora favoriter på varje kupong. Om man utgår från att hälften av dem inte lyckas vinna och hittar rätt matcher att gardera så finns det goda chanser till bra utdelning.

I dagarna går Berndt Berggren i pension från sin anställning på Skånskan. Men tippa kommer han att göra även under 2019:
– Vi ska säkert kunna hitta en form för att fortsätta. Nu kommer jag dessutom att få ännu mer tid för att titta på fotboll.
Håll utkik. Framöver kommer vi att profilera Berndt Berggrens tips ordentligt i tidningen.

Slutställning, Stryktipsligan

1. Skånska Dagbladet 355
2. Aftonbladet 353
2. Borlänge Tidning 353
2. TT 353
5. Sydsvenska Dagbladet 348
6. Vi Tippa 347
7. Expressen 342
8. Dagens Nyheter 340
8. Dala-Demokraten 340
10. Dagens Spel 339