En polis står vakt nära tågolyckans scen på Storebältsbroen i Nyborg, Danmark, onsdagen den 2 januari. Foto: Michael Bager/Ritzau Scanpix via AP
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix via AP
Foto: Anonym källa via AP

Ytterligare två döda i tågolyckan i Danmark

Dödstalet är nu uppe i åtta efter den allvarliga tågolyckan på Stora Bältbron under gårdagen, rapporterade dansk polis på en pressträff under torsdagen. Ännu är alla inte identifierade.

Dödstalet är nu uppe i åtta efter den allvarliga tågolyckan på Stora Bältbron under gårdagen, rapporterade dansk polis på en pressträff under torsdagen. Ännu är alla inte identifierade.
Totalt har fem kvinnor och tre män mist livet. Under onsdagen gick polisen tidigt ut med att sex personer omkommit och 16 skadats, men under natten hittades ytterligare två kroppar. Olyckan inträffade vid 07.30-tiden när en vagn från ett godståg välte och ett persontåg sedan körde på gods från vagnen. Godståget ska ha varit på väg med tomma ölbackar till Carlsbergs bryggeri på Fyn och passagerartåget var på väg i motsatt riktning till Köpenhamn.

Polisen har arbetat hela natten med att undersöka det sargade tåget under svåra förhållanden. Det uppges vara orsaken till att två av dödsoffren hittades senare.
– Dessvärre visade vår undersökning att det fanns ytterligare två dödade i tåget, säger polisdirektör Arne Vedsted Gram vid polisen på Fyn.

Polisen säger sig vara ”rätt säkra” på fyra av offrens identitet, medan de andra fyra ännu är oidentifierade. Det finns inga barn bland de omkomna.
De döda har mycket svåra skador och polisen använder därför både DNA-analys och tandkort för att identifiera dem.
Några av de skadade vårdas fortfarande på Odense Universitetshospital, men ingen ska ha livshotande skador.
Olyckan uppges vara den värsta tågolyckan i Danmark på mer än 30 år.

Läs mer:

Dagens fråga

Har du varit på bio den senaste månaden?

  • Nej (87%, 563 Röster)
  • Ja (13%, 83 Röster)

Antal röster: 646

Loading ... Loading ...

Webbkryss