Ett träd har läges sig över en ledning utanför Rinkaby på nyårsdagen. Det nya året blåste in med besked på nyårsdagen. Foto: Johan Nilsson / TT
MALMÖ 2018-01-02 Trafiken leds av den stängda Öresundsbron vid Lernacken utanför Malmö då stormen Alfrida fortsatte härja natten till onsdagen. Bron stängde för biltrafik vid 3-tiden natten till onsdagen. Foto: Johan Nilsson / TT /

Strömlösa hushåll i Hässleholm

Under onsdagsmorgonen var 124 hushåll är strömlösa i Hässleholm efter den senaste tidens hårda vindar. I hela Sverige rör det sig om så många som 100 000 drabbade hushåll. Vid 09.50-tiden hade antal strömlösa hushåll i Hässleholm gått ner till endast ett.

Orsaken är främst träd och föremål som fallit på ledningar.

– Vi har inte kunnat göra några åtgärder under natten på grund av säkerhetsskäl. Vi kan inte riskera personalens säkerhet när de arbetar, säger Björn Persson på Eons pressjour.

Totalt har drygt 4 000 hushåll varit utan el i Skåne till följd av vädret. Av dessa har närmare 3 500 hushåll fått tillbaka sin el.

– Nu mobiliserar vi för att angripa de felen som är. Vi beräknar att de ska vara åtgärdade under dagen, säger Björn Persson.

Öresundsbron stängde för biltrafik vid 3-tiden natten till onsdagen, men öppnade igen under morgonen. Vindkänsliga fordon rekommenderas dock inte att köra över bron.

I Sverige är omkring 100 000 hushåll strömlösa efter stormen Alfridas framfart.

– Vi har just nu 18 000 drabbade kunder, men det är 100 000 som är utan el i hela Sverige. Det är en allvarlig situation i hela landet, säger Björn Persson.

 

 

Dagens fråga

Äger du en bil?

Loading ... Loading ...