Ett staket har blåst ut över Limhamnsvägen i Malmö då stormen Alfrida fortsatte härja natten till onsdagen. Foto: Johan Nilsson / TT
Trafiken leds av den stängda Öresundsbron vid Lernacken utanför Malmö då stormen Alfrida fortsatte härja natten till onsdagen. Bron stängde för biltrafik vid 3-tiden natten till onsdagen. Foto: Johan Nilsson / TT /

100 000 strömlösa hushåll

Sverige 100 000 hushåll saknar ström tidigt på onsdagsmorgonen efter stormen Alfridas framfart. Orsaken är främst träd och föremål som fallit på ledningar.

Under natten har stormen haft sitt centrum över Svealand och Götaland och de klass 2-varningar som SMHI har utfärdat har främst berört Stockholms- och Uppsala län.

Totalt har drygt 4 000 hushåll varit utan el i Skåne till följd av vädret. Av dessa har närmare 3 500 hushåll fått tillbaka sin el.

– Vi har inte kunat göra några åtgärder under natten på grund av säkerhetsskäl. Vi kan inte riskera personalens säkerhet när de arbetar, säger Björn Persson på Eons pressjour.

– Nu mobiliserar vi för att angripa de felen som är. Vi beräknar att de ska vara årgärdade under dagen, säger Björn Persson.

Öresundsbron stängde för biltrafik vid 3-tiden natten till onsdagen, men öppnade igen under morgonen. Vindkänsliga fordon rekommenderas dock inte att köra över bron.

Totalt är cirka 100 000 hushåll strömlösa i Sverige till följd av stormen Alfdrida.

– Vi har just nu 18 000 drabbade kunder, men det är 100 000 som är utan el i hela Sverige. Det är en allvarligt situaton i hela landet, säger Björn Persson.

Dagens fråga

Äger du en bil?

Loading ... Loading ...