Annons

Annons

Annons

Fotboll

Forsberg ordnade kryss mot Norge

Fotboll Sverige kryssade mot Norge i EM-kvalet. Emil Forsberg satte kvitteringsmålet i andra halvlek på Friends arena och såg till att Sverige behåller andraplatsen i grupp F.
– Vi är alldeles för passiva i första halvlek och slarvar mycket. I andra tar vi tag i det mer, men vi gör inte vår bästa insats, sa Emil Forsberg i TV4 efter 1-1-matchen.

Text

Emil Forsberg tryckte in 1-1 i andra havlek. Foto: TT

Annons

Förbundskapten Janne Andersson bänkade Marcus Berg och startade med Alexander Isak och Robin Quaison i anfallet. I mitten av en jämn första halvlek vaskade Sverige fram två bra lägen. Emil Forsberg sköt utanför i ett perfekt frisparksläge framför mål och Alexander Isak var nära att nicka in ledningsmålet när Pierre Bengtsson hittade anfallarens panna med ett svepande inlägg. Det var Norge som tog ledningen precis före halvtidsvilan efter ett försvarsmisstag. Andreas Granqvist slog en felpassning som Joshua King snappade upp. Sen gick det snabbt. King hittade Martin Ödegaard som frispelade Stefan Johansen. Han placerade bollen förbi Robin Olsen i målet.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan