Misstänkt mordbrand i Beddingestrand

Trelleborg En privatperson larmade under natten till söndagen om ett skjul som av okänd anledning börjat brinna i Beddingestrand. Räddningstjänsten arbetade under flera timmar med att släcka branden då den spred sig till villan på tomten.

Räddningstjänst och polis larmades till Ollonborrevägen klockan 03.26. En brand hade börjat i ett skjul för att sedan sprida sig vidare till villan på tomten. Räddningstjänsten ryckte ut från flera stationer under natten för att släcka branden. Enligt räddningstjänsten spred sig branden upp i takkonstruktionen på villan.

– Branden spred sig till villan som till viss del är brandskadad, men inte nedbrunnen, Det har brunnit i nocken och i takfoten, säger inre befäl Mats Nilsson vid Räddningstjänsten Syd.

Det finns inga uppgifter om någon är skadad i samband med händelsen. Vid 8.30-tiden är räddningstjänsten fortfarande på plats.

– Branden är släckt men vi är kvar på efterbevakning, det vill säga vi kontrollerar att allting svalnar efterhand, och vi kommer att stanna kvar fram till 10-tiden, säger Mats Nilsson.

Polisen biträder räddningstjänsten i deras arbete under söndagsmorgonen och en anmälan om mordbrand kommer att upprättas.

Vi 8.30-tiden har polisen lämnat platsen och avvaktar under söndagen med undersökning av området.

– Det är avspärrat just nu, men vi kommer att göra en teknisk undersökning när det har svalnat, säger presstalesperson Åsa Emanuelsson vid polisens ledningscentral.

 

 

 

 

Dagens fråga

Såg du VM-matchen Sverige mot Kanada?

Loading ... Loading ...