Misstänkt mordbrand i Beddingestrand

Trelleborg En privatperson larmade under natten till söndagen om ett skjul som av okänd anledning börjat brinna i Beddingestrand. Räddningstjänsten arbetade under flera timmar med att släcka branden då den spred sig till villan på tomten.

Räddningstjänst och polis larmades till Ollonborrevägen klockan 03.26. En brand hade börjat i ett skjul för att sedan sprida sig vidare till villan på tomten. Räddningstjänsten ryckte ut från flera stationer under natten för att släcka branden. Enligt räddningstjänsten spred sig branden upp i takkonstruktionen på villan.

– Branden spred sig till villan som till viss del är brandskadad, men inte nedbrunnen, Det har brunnit i nocken och i takfoten, säger inre befäl Mats Nilsson vid Räddningstjänsten Syd.

Det finns inga uppgifter om någon är skadad i samband med händelsen. Vid 8.30-tiden är räddningstjänsten fortfarande på plats.

– Branden är släckt men vi är kvar på efterbevakning, det vill säga vi kontrollerar att allting svalnar efterhand, och vi kommer att stanna kvar fram till 10-tiden, säger Mats Nilsson.

Polisen biträder räddningstjänsten i deras arbete under söndagsmorgonen och en anmälan om mordbrand kommer att upprättas.

Vi 8.30-tiden har polisen lämnat platsen och avvaktar under söndagen med undersökning av området.

– Det är avspärrat just nu, men vi kommer att göra en teknisk undersökning när det har svalnat, säger presstalesperson Åsa Emanuelsson vid polisens ledningscentral.

 

 

 

 

Dagens fråga

Försöker du minska ditt flygande?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev