Polisens bomb- och kriminaltekniker undersöker skadorna efter en explosion utanför en entré till en villa i centrala Lund tidigt på torsdagsmorgonen. Foto: Johan Nilsson/TT

Explosion vid villa i centrum

Lund Flera personer ska ha befunnit sig i huset vid explosionen, men ingen uppges ha skadats. Detonationen orsakade skador på husets fasad och även intilliggande fastighet där flera rutor skadades.

Ett larm kom in klockan 02.18 på torsdagen om en explosion utomhus i ett villaområde i Klosterhusen. Räddningstjänsten ryckte ut med hjälp från flera stationer samt polis till adressen.

Det visar sig att något ska ha detonerat framför husets entré och orsakat stora skador på fastigheten. Förutom entrédörren så har fler rutor skadats i explosionen.

Flera personer ska ha befunnit sig i huset vid explosionen, men ingen uppges ha skadats.

Platsen är avspärrad i väntan på Nationella bombskyddet som ska säkerställa att inga ytterligare explosioner kan ske så att platsen kan undersökas av kriminaltekniker. Polisen har även påbörjat förhör med de personer som befann sig i villan och andra vittnen som kan ha sett eller hört något av intresse.

Enligt polisen på torsdagsmorgonen finns det i nuläget ingen misstänkt eller någon känd hotbild mot någon på adressen.

Brottet rubriceras inledningsvis som allmänfarlig ödeläggelse.

Läs mer:

Senaste nytt omLund

Dagens fråga

Tror du radiovågor kan förhindra drunkningar på utebaden i sommar?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev