Jarl Holmström, biträdande regionschef, Erik Jansåker, chef för lokalpolisområde Malmö söder, och Anders Wiberg, kanslichef i polisområde Malmö, under Malmö polisens pressträff om polisenmannen som omkom under en trafikolycka under en utryckning uner tisdagskvällen. Foto: Johan Nilsson / TT
Foto: Camilla Landin

Håller tyst minut för döde kollegan

inrikes På tisdagskvällen voltade en polisbil i samband med en utryckning. En av två poliser i bilen avled av sina skador. Samtidigt vill polisen komma i kontakt med två personer som färdats i en bil som hittades i anslutning till polisolyckan.

Det var vid 20.30-tiden på tisdagen som en polispatrull var i utryckning på Axel Danielsson väg vid Lindeborg. Polisbilen körde av vägen och voltade. I bilen satt två poliser, varav en avled och en fördes till sjukhus.
– Han ligger kvar på sjukhus, är allmänt mörbultad men mår under omständigheterna väl, sa Erik Jansåker, områdespolischef i Malmö, på onsdagen när polisen höll presskonferens om händelsen.

Polismannen som avled betraktas som en omtyckt kollega.
– Oerhört duktigt och erfaren och mycket saknad, sa Erik Jansåker.
– Våra tankar går till kollegans närmaste anhöriga, kollegor och övriga medarbetare som står honom nära, sa kanslichefen i polisområde Malmö Anders Wiberg.

I anslutning till olycksplatsen ett par hundra meter därifrån anträffas ett fordon och två personer är efterlysta att hämtas till förhör.
– Förundersökning är inledd och alla fordon är beslagtagna, sa Erik Jansåker.
Vad de efterlysta personerna är misstänkta för vill inte polisen kommentera utan hänvisar till förundersökning. Ingen är frihetsberövad. Varför det pågick en utryckning ville inte polisen utveckla.
Varför de två personer lämnat sin bil och platsen är oklart.
– Vi kan inte kommentera det i nuläget, sa Jarl Holmström, biträdande regionpolischef.

Jarl Holmström menade att polisen är i ett känsligt läge i utredningen.
– Därför vill vi vara försiktiga i vad vi uttalar.
Utredningen om vad som hände på tisdagskvällen fortgår under dagen. Polismannen hedras på Drottningtorget och i resten av landet klockan 12.00 med en tyst minut.
– Kollegorna upplever sorg. Polismannen är känd och en aktad kollega som nu har gått bort. Men det är angeläget att säga att vi har flyttat resurser för att hantera saker som fortgår samtidigt, sa Anders Wiberg.
– Viktigt att allmänheten förstår att vi är förberedda på att hantera svåra situationer och kunde därför ta stöd av övriga regionen i att bedriva den verksamhet som behövs att drivas dygnet runt i den här delen av Skåne, sa Jarl Holmström.

Läs mer:

Dagens fråga

Brukar du spela sällskapsspel under julen?

Loading ... Loading ...