Foto: Karsten Petersen
Foto: Karsten Petersen
Foto: Karsten Petersen
Foto: Karsten Petersen
Foto: Karsten Petersen
Foto: Karsten Petersen

Bekämpningsmedel bakom giftutsläpp

Malmö En explosion inträffade på tisdagsförmiddagen i en container i ett industriområde på Agnesfridsvägen. Flera byggnader i området fick utrymmas under saneringsarbetet.

Vid 11.30-tiden hördes en kraftig explosion i området vid Agnesfridsvägen. Polis, räddningstjänst och ambulans larmades till platsen, och ett område med en radie av 50 meter från containern spärrades av i samband med händelsen. Fera byggnader i närheten fick utrymmas på grund av den giftiga gasutvecklingen som dock avtog efter en stund.

– Det är någon form av bekämpningsmedel som kommit i kontakt med avloppsvatten i en brunn och som sedan har gett upphov till gasutveckling, säger inre befäl Måns Krook vid Räddningstjänsten Syd.

Ingen person ska ha skadats i samband med explosionen.

Vid 16-tiden var räddningstjänsten fortfarande kvar på platsen med hjälp av polisens expert på kemiska, biologiska, radiologiska, nukleära och explosiva ämnen.

– Vi är där tillsammans med VA Syd som har hand om dagvattensystemet och tillsammans med dem går vi igenom avloppsnätet så det inte finns någon farlig miljö, säger Måns Krook.

Avspärrningarna var fortfarande kvar och polisen kan vid 16-tiden inte ge besked på när dessa hävs. Men personer som varit inrymda i företagsfastigheterna i närheten har kunnat gå hem.

Det är i nuläget oklart hur medlet har hamnat i containern.

Allmänheten uppmanades att hålla sig borta från platsen.

Först vid 17-tiden hävdes avspärrningarna och det var åter full framkomlighet för trafik.

 

 

 

 

 

Dagens fråga

Såg du VM-matchen Sverige mot Kanada?

Loading ... Loading ...