Alla granar som passeras under tomtelöpningen ska förstås dansas kring.
Silvia Lukkarinen och Angela Lundqvist debuterade i tomtelöpningen.
Minsta nissen hade egen farthållare.
Även tomtar måste stanna för röd gubbe.
Hundratals tomtar på språng.

Tomtar med spring i benen

Malmö – Där kommer de ju! Oj - nu måste vi hänga på!
Silvia Lukkarinen och Angela Lundqvist som nyss värmde upp utanför centralstationen gör ett snabbt ryck och ansluter till den stora tomteskaran som just kommer ut genom huvudentrén.

Hundratals tomtar har avverkat första delsträckan från Hylliekroken och snart når de Stortorget med sin präktiga gran. Men först tvingas alla att stanna för röd gubbe vid övergångsstället…
Under söndagens tomtelöpning var det som vanligt fritt fram att hänga på och springa valfri sträcka och många nappade på gratislöpningen som arrangeras av Malmö löparförening.
För Silvia Lukkarinen och Angela Lundqvist var det debut.
– Jag är lite nervös för tempot, hoppas vi kan hänga med, sade Silvia i väntan på klungan.
– Jag värmde upp i går med fem kilometers löpning och glögg, sade Angela. Så det här ska nog gå bra!
Egentligen tränar de båda crossfit och till vardags tränar de inte ens ihop eftersom de bor på olika håll. Men de är arbetskollegor och tyckte att tomtelöpningen var en kul idé.
– Men det är lite svårt att veta hur mycket kläder som är lagom, man springer ju mycket, men det är lite pauser emellan också…

Tomtarna som springer hela sträckan tillryggaläger 18 kilometer. Hylliekroken utgör både start och mål och halvvägs, det vill säga mellan gamla Stadion och Pildammsparken, är det fikapaus med julmusik.
– Det sägs att det serveras glögg där också, berättar Angela.
– Bättre än blåbärssoppa, tycker Silvia.
I den stora tomteskaran löper nissar och nissor i alla åldrar. Det finns till och med en tomte som sitter i barnvagn som är med i loppet.
Vanliga söndagsflanörer som är ute på stan ler och stannar upp. Det är tydligt att tomtelöpningen är ett glatt och uppiggande inslag. Några små barn gör stora ögon medan de vuxna passar på att filma och ta bilder. Givetvis tar alla tomtarna sig en svängom kring varje gran de passerar på vägen. Minsann om de inte sjunger lika bra som de springer också!

Dagens fråga

Äger du en bil?

Loading ... Loading ...