Klosterkyrkan i Lund har haft inbrott. Foto: Arkiv

Inbrottstjuvar stal Guds ord

Lund Klosterkyrkan i Lund har haft påhälsning av tjuvar. Inbrottet upptäcktes under söndagsmorgonen och nu kommer säkerheten att skärpas.

– Vi har budgeterat för en renovering av Klosterkyrkan och i samband med den kommer säkerheten att förbättras, berättar församlingsherde Anders Moqvist. Men redan nu skärper vi säkerheten efter inbrottet.
Klosterkyrkan används även av den etiopisk-ortodoxa församligen och det var när deras medlemmar kom till kyrkan i söndags morse som inbrottet upptäcktes.
Någon eller några har krossat ett fönster in till sakristian och flera föremål har försvunnit.
– Främst är det textilier som tillhörde den etiopisk-ortodoxa församlingen, men vi har också blivit av med en del saker, säger Anders Moqvist.
Några ljusstakar och mikrofoner hör till det stulna, eventuellt kan det röra sig om fler föremål.
– Vi har inte hunnit gå igenom inventarielistan ännu, men det verkar som om tjuven eller tjuvarna har tagit med sig det som de kunde i en hast.
– Som väl var har vi de riktigt värdefulla sakerna inlåsta på annat håll, de ljusstakar som fanns framme är nyare vardagsljusstakar och de är inte så värdefulla, säger församlingsherden.
Just mikrofonerna ställer till praktiska bekymmer när Guds ord ska förkunnas.
– Ja, det är lite akut. Vi får låna in mikrofoner från någon annan kyrka så länge, tills det här är uppklarat, avslutar Anders Moqvist.

Senaste nytt omLund

Dagens fråga

Har du sett den hyllade tv-serien Chernobyl?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev