Foto: Miriam Semb Namork

We Float gästar buren

Nöjesredaktionen ställer fyra frågor till Anne Marte Eggen, låtskrivare och basist i Malmöbandet We float som spelar i Musikhjälpens glasbur på torsdagen.

Vad ska ni göra i buren?
– Vi ska spela två låtar från vår färska skiva What’s Really Real? och prata lite med programledarna.

Brukar ni följa Musikhjälpen?
– Vi har spelat på Grand för Musikhjälpen i Malmö tidigare och annars har jag fått med mig att det händer och streamat lite. Jag tycker att det är ett jättebra koncept och vi är så glada för att få vara en del av årets program.

Varför är årets tema viktigt tycker ni?
– Årets tema är jätteviktigt eftersom många med funktionsnedsättning diskrimineras och osynliggörs runt omkring i världen. Det är hemskt att tänka på att alla inte har samma möjligheter och att många funktionsnedsatta inte får utbildning och vård/omsorg.

Hur har ni engagerat er för Musikhjälpen i år?
– Vårt bidrag till insamlingen blir att auktionera bort en konsert. Det kan antingen vara en hemma hos-konsert, hos ett företag eller så kan konsertarrangörer passa på att buda i auktionen. Vi hoppas att många vill bidra och det ska bli jättespännande att se var vi ska spela och för vem.