Släpet hamnade i diket när föraren tog rast

Landskrona/Kävlinge Ett larm har kommit in om en singelolycka där en tankbil ska ha hamnat i diket på väg 110 vid Saxtorp.

Larmet kom klockan 11.00. Räddningstjänst och polis har åkt till väg 110 vid trafikplats Lundåkra för närmare kontroll. Det är inledningsvis oklart om någon är skadad.

– Den ursprungliga positionen där händelsen skulle ha inträffat var egentligen inom Landskrona, men sedan visar det sig att det är Kävlinge kommun, men det är Landskrona räddningstjänst som varit där, säger inre befäl Gustaf Sandell vid Räddningstjänsten Syd.

Det råder stora trafikstörningar på väg 110 från trafikplats Lundåkra till Saxtorp i båda riktningarna på grund av olycksarbetet och framkomligheten är begränsad, uppger Trafikverket, och först vid 13-tiden beräknas vägen vara fullt framkomlig.

– Det är en lastbil med släp där släpet ligger i diket, men det är inget läckage och det finns inga personskador, säger Gustaf Sandell.

Räddningstjänsten lämnade platsen en kort stund efter, men polis är kvar på platsen och väntar på bärgning av ekipaget.

Enligt uppgift till polisen har föraren stannat för en paus och då har fordonet glidit ner i diket. Polisen har upprättat en anmälan om trafikolycka utan misstanke om brott.

 

 

Dagens fråga

Det ser ut som att det blir en regnig midsommar. Bryr du dig?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev