IFK Ystads Fredrik Petersen ordnade 26-26 med ett straffmål i slutsekunderna. Foto: TT/ARKIV

Petersen blev poängräddare

Handboll Fredrik Petersen räddade en poäng åt IFK Ystad med ett sent straffmål mot Alingsås. 26-26 slutade en svängig tillställning i Ystad arena.

IFK Ystad fortsätter att plocka poäng på hemmaplan. Mot ligasexan Alingsås fick Ystad en tuff start och låg under med 0-4 och 1-6.
– Vi fick problem med deras kontringsspel och gjorde tekniska misstag samtidigt som försvarsspelet inte stämde. Det var precis det vi snackat om innan matchen, att få ner de tekniska misstagen och inte bjuda på billiga kontringar, säger IFK Ystads Christoffer Nilsson till C More.
Hemmalaget kom tillbaka. Sju minuter före pausvilan satte Filip Långh 12-12. Båda lagen brände chanser i slutet av halvleken och ställningen var 14-14 i paus. I början av andra gjorde Ystad ett ryck med tre raka mål. Alingsås bytte målvakt. In kom Gustav Skagerling som storspelade och matchen svängde igen. Gästerna hade 26-22, men efter en stark avslutning ordnade Ystad ett kryss.
– Vi jobbade oss in i matchen. Det var bra försvarsspel och (Marcus) Cleverly var grym i målet. Anfallsspelet var också okej, vi missade lite mycket bara, säger Johan Nilsson till C More.
Bästa målskyttar i Ystad blev Christoffer Nilsson och Henrik Knudsen med sex mål vardera.