Johan Andersson (S) Arkivbild

Miljöpartiet skämmer ut Eslöv

Insändare

Miljöpartiet i Eslöv väljer att använda kommunens budgetfullmäktige på måndag som en plattform för att skämta om folkomflyttningar och att beröva kommunens personal grundläggande rättigheter. Det är minst sagt anmärkningsvärt och vi tycker att det är mycket olämpligt. Det är en gåta för oss varför Miljöpartiet vill sänka debatten så lågt.
Vi som fått möjlighet att vara med och styra och utveckla Eslövs kommun har fått ett stort förtroende av väljarna. Det är ett förtroende vi måste behandla med respekt. Kommunen förvaltar två miljarder kronor av skattebetalarnas pengar och är arbetsgivare för över 2 500 anställda. Det är anställda som varje dag går till jobbet och hjälper våra äldre, undervisar våra barn eller är beredda att rycka ut om det börjar brinna.

Det är i ett pressmeddelande från distriktsordförande Fredrik Hanell och gruppledaren i Eslöv, Rickard Sallermo, vi får veta att hela deras budgetförslag på 69 sidor är ett uttryck för satir och sarkasm.
I budgetförslaget som nu är tillbakadraget föreslår Miljöpartiet i Eslöv att de vill ta bort jullov och påsklov för våra elever. De anställdas religionsfrihet och yttrandefrihet ska kraftigt begränsas. Men det slutar inte där.

De beskriver Eslöv som en ”sunkig och stagnerad” kommun och vill därför locka till sig en helt ny befolkning av vad de kallar kreativa människor. Därför vill Miljöpartiet i Eslöv utreda möjligheten att ”omlokalisera” och fördriva delar av dem som bor i kommunen till Danmark. Ett annat förslag är att införa visitationszoner i Eslöv, Stehag, Löberöd och Marieholm. Där ska människor inte få lov att vistas utomhus efter klockan 21 om de inte har tillstånd utfärdade av kommunledningen.

Det är bra att förslagen nu är tillbakadragna men vi ställer oss mycket frågande till Miljöpartiet i Eslövs agerande. Förtroendet för demokratin måste vårdas och bör inte tramsas bort.

Johan Andersson (S) kommunstyrelsens ordförande i Eslöv
Henrik Månsson (S) ersättare i kommunfullmäktige

Läs mer:

Dagens fråga

Det ser ut som att det blir en regnig midsommar. Bryr du dig?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev