Fem bilar brann under natten – fyra av dem taxibilar

Under natten har flera separata bilbränder ägt rum i Malmö. Polisen rubricerar ärendena som skadegörelse genom brand. Fyra av de brunna bilarna är taxibilar.

Det handlar om fem bilar som brunnit vid fyra tillfällen på olika platser i Malmö under loppet av två och en halv timma.

Larmet om den första branden kom in till polisen 00.29, natten till torsdag. Då brann en taxi som stod parkerad på Vougts väg på Rosengård. Även en bil som stod intill brandskadades.

Nästa larm kom tio i ett på natten från Högatorpsvägen i Röda Höja. Även här rörde det sig om en taxibil. Efter den andra branden var det lugnt fram till 02.13 när en taxi brann på Professorsgatan i Fosie. Nattens sista rapporterade taxibrandbrand ägde sedan rum på Ramels väg på Rosengård 02.59. I anslutning till branden på Professorsgatan har polisen hittat en tändare.

Bränderna misstänks av polisen inledningsvis vara anlagda av okänd gärningsperson.
– Förmodligen hänger bränderna ihop men vi vet inte eftersom vi inte har någon gärningsman än, eller något vittne som kan säga att de gör det. Det kommer utredare att få titta på, säger Calle Persson, presstalesman för polisens ledningscentral..

På onsdagsmorgonen mördades en man med kopplingar till taxibranschen i Skåne. Om det har något samband med nattens taxibränder är oklart.
– Eftersom jag inte vet vilket eller vilka taxibolag bilarna tillhör är det svårt att säga, säger Calle Persson.

Läs mer:

Dagens fråga

Är du orolig över bränderna som härjar i Skåne?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev