Himmelska chokladbollar

Diadonna bjuder på en twist av chokladbollen. För vad passar bättre än vit choklad, saffran och apelsin till jul?

TIPS!

– Byt ut saffran och apelsin till lime för variation
– Dessa går att förbereda dagen innan
– För en glutenfri variant, välj glutenfria havregryn

VITA CHOKLADBOLLAR MED SAFFRAN OCH APELSIN

Cirka 24 st

100 gram vit choklad
100 gram smör
5 dl havregryn
¾ dl socker
1 påse saffran, 0,5 gram
1 apelsin, saften

Topping:
kokosflingor

Gör så här:
Dela chokladen i mindre bitar. Smält långsamt över ett varmt vattenbad. Låt svalna något.
Tärna smöret och lägg i en bunke. Tillsätt havregryn, socker och fördela till smulor.
Pressa apelsin i en liten skål. Tillsätt saffran och rör om. Häll apelsinsaften över havresmulorna.
Blanda i smält choklad och knåda ihop till en smet.
Rulla till bollar och vänd i kokosflingor. Ställ kallt tills de ska serveras!

 

 

TIPS!

– Byt ut saffran och apelsin till lime för variation
– Dessa går att förbereda dagen innan
– För en glutenfri variant, välj glutenfria havregryn

Läs aktuella nummer!