Foto: Camilla Landin
Foto: Camilla Landin
Foto: Camilla Landin
Foto: Karsten Petersen
Foto: Karsten Petersen
Foto: Karsten Petersen
En man i 50:årsåldern har skjutits ihjäl på Södra Skolgatan i centrala Malmö. Foto: Johan Nilsson / TT
Polisens kriminaltekniker på plats efter att en man i 50:års åldern skjutits ihjäl på Södra Skolgatan vid Möllevångstorget i centrala Malmö på onsdagsmorgonen. Foto: Johan Nilsson / TT
Polisens kriminaltekniker på plats efter att 51-åringen skjutits ihjäl på Södra Skolgatan. Foto: Johan Nilsson / TT
Polisens kriminaltekniker på plats efter att en man i 50-årsåldern skjutits ihjäl på Södra Skolgatan vid Möllevångstorget i centrala Malmö på onsdagsmorgonen. Foto: Johan Nilsson / TT

Man sköts till döds på Södra Skolgatan

Malmö En man i 50-årsåldern sköts till döds på öppen gata på måndagsmorgonen.
Enligt uppgifter till Skånskan rör det sig om en känd kriminell man som bland annat varit misstänkt för det så kallade taximordet 2011.

En kvinna som bor i området berättar hur han var på väg hem till sin bostad på Möllan vid halv niotiden på morgonen när det small.

– Jag satte precis nyckeln i porten när jag hörde tre kraftiga smällar. Jag fick panik och sprang in och gömde mig, säger hon.
– När jag sedan gick ut och tittade hade polisen kommit och spärrat av.

Det var 08.27 på onsdagsmorgonen som polisen fick ta emot flera samtal om smällarna. Det förekom också uppgifter om att en person skulle ligga ned på marken på Södra Skolgatan, inte långt från en förskola.
– Polis och ambulans ryckte ut till platsen och när vi kom dit fann vi en man liggande på marken. Det är bekräftat att han har blivit skottskadad, sa Fredrik Bratt, pressinformatör vid polisens ledningscentral vid kvart i nio-tiden.
– Vi har spärrat av ett ganska stort område och inlett förhör, fortsätter han och säger att man från polisens sida gärna vill komma i kontakt med fler vittnen.

Vid 09.20-tiden bekräftade Region Skånes presstjänst att den skjutne mannen, som är i 50-årsåldern, är avliden. Samtidigt flög en polishelikopter på låg höjd över området kring Möllevångstorget, avspärrningarna utökades liksom polisnärvaron i området.
– Det förekommer uppgifter om att en bil ska ha försvunnit från platsen direkt efter att skotten avlossades.
Den mördade mannen ska, enligt uppgift, ha blivit skjuten i benet och i huvudet.

Enligt Sydsvenskan ska ett misstänkt mordvapen ha påträffats i en bil under eftermiddagen. Bilen ska ha stått parkerad i hamnen.
Skånepolisen ville under onsdagen inte kommentera uppgifterna om ett vapenfynd.

Så sent som 2016 sköts en idag 51-årig man, bosatt i området, på samma plats. Den mannen har varit åtalad – men friad – för dråp och var även misstänkt – men friad – för det så kallade taximordet 2011 där brödraskapet Wolfpacks ledare sköts till döds. Mannen står uppsatt som styrelseledamot i ett bolag i taxibranschen i Skåne. Han har av Malmös polismästare Stefan Sintéus kallats för en av Malmös mest kriminella män.

Polisens kriminaltekniker på plats efter att en man i 50-årsåldern skjutits ihjäl på Södra Skolgatan vid Möllevångstorget i centrala Malmö på onsdagsmorgonen.
Foto: Johan Nilsson / TT

Strax före klockan tio på förmiddagen gick polisen in med brytverktyg på samma innergård där den 51-årige mannen är bosatt. Polisen har dock ännu inte bekräftat det verkligen rör sig om 51-åringen som har blivit mördad.
– Vi vill inte gå ut och bekräfta identiteten på den mördade eller tillvägagångssättet mer än att det rör sig om en man i 50-årsåldern som skjutits med flera skott och att hans anhöriga är underrättade, säger Fredrik Bratt.

Polisen har upprättat en så kallat särskild händelse, det vill säga att man tillsatt en stab som leder det totala arbetet med fallet.
– Det handlar mycket om att fördela resurser och underlätta det operativa arbetet.

Strax före klockan tolv på dagen hade man stora resurser igång. Dels fanns utredningspersonal från polisens avdelning för grova brott för att leda utredningsarbetet och ordningspolser var igång för att hålla avspärrningen och hjälpa till med förhör. Även kriminaltekniker var på plats för brottsplatsundersökning.

Foto: Johan Nilsson / TT

Läs mer:

www.skd.se

Dagens fråga

Såg du VM-matchen Sverige mot Kanada?

Loading ... Loading ...