Malmö FF:s Behrang Safari ifrån mötet med Genk hemma på Stadion. Foto: TT/arkiv

Safari ansluter på egen hand till Turkiet

FOTBOLL På torsdagen finns chansen för Malmö FF att ta sig till Europa Leagues 16-delsfinaler.
– Besiktas har mer att förlora än vi, säger tränaren Uwe Rösler inför mötet i Turkiet.

Att grupp I skulle leva för Malmö FF:s del ända fram till den sista omgången, trodde inte många efter den inledande 0–2-förlusten mot Genk i Belgien.
Men sedan dess har Malmö FF inte förlorat någon match i gruppen, och skulle laget vinna borta mot Besiktas på Vodaphone Park i Istanbul, så väntar det vidare avancemang.
– Alla i laget ser möjligheterna, men vi behöver förstås ha en bra dag, medger Uwe Rösler inför den spännande upplösningen.

Tysken är nöjd med hur hans manskap tacklat spelet ute i Europa samtidigt som man jagat ikapp en slutlig tredjeplats i allsvenskan.
– Vi har bara förlorat en av 13 matcher i Europa sedan i somras. Nu är vi här för att slutföra uippdraget, säger Rösler lagom kaxigt på onsdagens direktsända presskonferens i Turkiet.
När truppen landade, så saknades veteranbacken Behrang Safari på planet.
Men Rösler ger lugnande besked, när det gäller ”Berra”, som har varit en smula krasslig i veckan.
– Han får resa ned på egen hand, men kommer att vara på plats när det är dags för match, försäkrar MFF-tränaren.
– Det är hög sannolikhet för att att han finns med på planen. Han är viktig för oss med sin mentalitet och erfarenhet, betonar Rösler.

MFF har inte spelat någon tävlingsmatch på ett tag, men har ändå förberett sig på bästa sätt inför den tuffa uppgiften som väntar.
– Det var rätt sak att åka till lägret i Spanien. Vi hade fantastiska fasciliteter och en skön temperatur i luften.
– Vi gjorde många bra träningar. Förberedelserna har varit så bra som de kan vara, försäkrar Rösler.

Hemma i Malmö svarade Di Blåe för en stark insats mot ett blekt och stundtals lamslaget Besiktas. Segern med 2–0 var välförtjänt.
Fast nu är förutsättningarna annorlunda.
– Besiktas lag ser annorlunda ut än när vi mötte dem förra gången. Spelarna är mer energiska och pressar högt. Så det är viktigt att vi får en bra start, och att vi är beredda från den första minuten, påpekar Rösler.

Han menar att laget fick en riktig energiboost av att hämta upp ett 0–2-underläge till 2–2 senast mot Genk hemma på Stadion.
– Det gav oss stort självförtroende, eftersom jag tycker att Genk är det starkaste laget i gruppen.
Då kom Marcus Antonsson in från bänken, och var en avgörande faktor i upphämtningen. Mot Besiktas lär anfallaren finnas med i startelvan, som avslöjas en timme före avspark, klockan 18.55 svensk tid.

Drygt femhundra MFF-supportrar finns på plats för att stötta de himmelsblåa spelarna på ett stadion som är erkänt högljutt.
– Vi har erfarna spelare, och det hjälper oss, säger Rösler om att hantera den speciella inramningen.
MFF-arna kommer att bära sorgband under matchen för att hedra den bortgångne ordföranden Håkan Jeppssons minne. Och inför avspark kommer även en tyst minut att äga rum.