Mordoffret välkänt av polisen

Malmö Den 51-årige man som mördades på Södra Skolgatan var välkänd av polisen sedan tidigare.

I juni 2010 sköts två personer med anknytning till Black Cobras inne på ett växlingskontor på Bergsgatan. Den då 44-årige mannen åtalades för händelsen men friades eftersom rätten ansett att han agerat i nödvärn.

Den 24 november 2011 sköts ledaren för Brödraskapet Wolfpack i Malmö till döds inne på ett taxikontor. Fallet blev känt som ”Taximordet”. Den nu mördade mannen misstänktes för mordet men frikändes senare.

I augusti 2015 satt mannen fängslad i Holland. Under den perioden ska han, enligt ett åtal, ha betalat en annan man för att smuggla två handgranater från Balkan till Malmö. Han åtalades senare för stämpling till mord och förberedelse till mord men friades sedan kuriren i rätten tagit tillbaka de uppgifter han tidigare lämnat.

Den 31 maj 2016 skottskadades mannen lindrigt på gatan utanför sin bostad. Ett vittne uppgav för Skånskan att han då befann sig i eller i anslutning till sin bil. Fönsterrutan på förarsidan var krossad efter dådet.

I september 2016 greps han för att i sitt hem ha haft en pistol nedstoppad i byxlinningen. I polisförhör sade han att han behövde vapnet eftersom han var hotad till livet.

Den 15 september 2016 detonerade en sprängladdning vid garaget till en villa på Valdemarsro där där en person med anknytning till taxibranschen var skriven. En 21-årig man blev så småningom bli fälld för allmänfarlig ödeläggelse. Även det då 49-åriga mordoffret satt häktad i samband med sprängningen, misstänkt för att ha varit anstiftare till dådet. I november höll han på att bli frisläppt av misstag sedan man skrivit fel utgångsdatum i häktningshandlingarna. Åklagaren agerade dock snabbt och fick honom anhållen innan han hunnit lämna byggnaden. Han åtalades dock aldrig för dådet och de båda andra misstänkta friades av rätten.

Läs mer:

Dagens fråga

Kan du prata fler språk än svenska?

Loading ... Loading ...