Alfred Jönsson satte nio mål mot Skövde. Foto: Emil Langvad/TT/arkiv

Lugi förlorade toppmötet

HANDBOLL Efter fyra raka segrar bröts Lugis fina svit i Handbollsligan. Borta mot IFK Skövde blev det förlust med 25-29 (11-16).

Lugi fick en tung start i toppmötet. Skövdes målvakt Marcus Holmén storspelade och hemmalaget gick fram till 6-3.
Framåt fungerade inte spelet för Lundalaget som halkade efter målmässigt. Efter 23 minuters spel var ställningen 14-6. Lugi ryckte upp sig något i slutet av halvleken, gjorde fyra raka mål och låg bara under med fem bollar i halvtid.
– Vi måste släppa bollen och inte bara skicka iväg halvskott och tro att vi ska få frikast med oss. I slutet av halvleken spelar vi hela vägen ut och kommer till bättre lägen, säger Hampus Jildenbäck till C More.
I andra halvlek gjorde hemmalaget ett nytt ryck och gick från 17-14 till 20-14. Lugi jämnade ut siffrorna och var i slutet av matchen bara i tvåmålsunderläge efter dubbla mål av Alfred Jönsson. Men Skövde höll undan och tog åttonde raka hemmasegern.
– Vi får en dålig start och missar mycket i början av matchen. Vi visste att de skulle komma ut och spela i ett högt tempo och vara taggade inför hemmapubliken. Det är tungt just nu, säger Lugis Lucas Pellas till C More.
Priset till bästa bortaspelare gick till Alfred Jönsson, som satte nio mål i matchen.