Max Görtz gav Malmö Redhawks ledningen i slutet av andra perioden. Foto: TT

Redhawks tog tung bortaseger

Ishockey Malmö Redhawks tog andra segern den här säsongen mot Örebro Hockey.
- En böljande match, mycket målchanser, två bra målvakter och vi lyckades vinna till slut, sa Redhawksforwarden Frederik Storm till C More efter 3-1-segern i Behrn Arena.

Redhawks följde upp derbysegern mot Rögle med en ny triumf. Men det blev en tuff match mot bottenlaget. Det dröjde till slutet av andra perioden innan Max Görtz spräckte målnollan. Carl-Johan Lerby skickade iväg en puck mot mål. På sargreturen höll sig Görtz framme och tryckte pucken i nät 36 sekunder före pausvilan.
– En variant. Egentligen skulle jag skjuta men de läste varianten väldigt bra, så jag la tillbaka pucken. Sedan hade jag lite tur att den gick rakt ut till mig, men det var skönt. Vi har haft ett par lägen att sätta dit den, sa Görtz till C More i pausen.
I tredje perioden bjöd Frederik Storm på en snygg soloprestation och satte 2-0. Dansken snurrade upp två Örebrospelare och lyfte med en backhand pucken förbi Eero Kilpeläinen i Örebrokassen. Med 12.44 kvar av perioden fick hemmalaget straff. Amerikanen Aaron Palushaj gled fram och hängde in pucken i krysset bakom en chanslös Oscar Alsenfelt. Örebro plockade ut målvakten i slutet av matchen och skapade ett visst tryck. Men med nio sekunder kvar skickade Christoffer Forsberg in 3-1 i tom kasse.
Redhawks nästa uppgift blir Champions Hockey League-kvartsfinal mot Red Bull München på tisdag. 1-2 slutade den första kvartsfinalen på bortais.
– Det ska bli kul. Vi känner att vi är ett bättre lag, även om vi förlorade senast. De gjorde två mål i slutet av matchen. Fem mot fem är vi mycket bättre. Vi måste vara mer disciplinerade och inte ta så många utvisningar, sa Storm.