Under fredagen kom det tragiska beskedet att MFF:s ordförande Håkan Jeppsson avlidit. Foto: TT

Malmö FF:s ordförande har gått bort

Dödsfall Under fredagen nåddes Malmö FF av beskedet att deras ordförande Håkan Jeppsson, tillika vd för börsnoterade företaget Inwido, hastigt avlidit, endast 57 år gammal.

I ett pressmeddelande skriver föreningen om hur man på fredagsförmiddagen tog emot det tragiska beskedet om att ordförande Håkan Jeppsson hastigt gått bort vid 57-årsålder.

2004 valdes Håkan Jeppsson in i MFF:s styrelse för att sex år senare, 2010, axla posten som klubbens ordförande efter Bengt Madsen.

Malmö FF har under tiden som Jeppsson varit ordförande vunnit fyra SM-guld samt tagit stora kliv ut i Europa genom Champions League-spel.

Håkan Jeppsson föddes 1961 och växte upp i stadsdelen Borgmästaregården, bara ett stenkast från Malmö Stadion.

Som pojklagsspelare mellan 8 och 13 år spelade han också för Malmö FF, tillhörde samma generation som Anders Palmér och Björn Nilsson – för att inte nämna Mats Olsson, som blev ett världsnamn som handbollsmålvakt.

Håkan Jeppsson valde till slut också att satsa på en annan sport: bordtennis, där han representerade IK Pallas.

Där nådde han mycket långt, Han var en del av ”den gyllene generationen”, med namn som Mikael ”Äpplet” Appelgren, Jörgen Persson och Jan-Olof Waldner. De senare ska Håkan Jeppsson för övrigt ha haft plusstatistik på.

Håkan Jeppsson blev svensk mästare i lag några gånger och spelade i landslaget.

Han var lite över 20 år när han bestämde sig för att avbryta sin elitsatsning på idrott, I stället började han läsa internationell ekonomi på universitetet i Lund.

Håkan Jeppsson hade en lång karriär som företagsledare. Innan han tillträdde tjänsten som koncernchef i Inwido, som tillverkar och säljer fönster och dörrar och har 35 fabriker och cirka 4 000 anställda i norra Europa, hade han haft företagsledande befattningar i över tjugo år, bland annat hos stål- och metallgrossisten BE Group, på Stora Ensos bolag Papyrus och för resebolaget Scandorama.

Han har i en intervju sagt att han i sitt arbete haft mycket nytta av sin bakgrund i elitidrotten, som lärt honom att fokusera, kunna ta motgångar och kämpa sig igenom perioder när det inte gått så bra.

Inwidos finanschef Peter Welin kommer att gå in som tillförordnad koncernchef medan företaget söker en ny vd.

Malmö FF:s styrelse sammankallades till ett extra sammanträde redan på fredagen.

På sin hemsida skriver Malmö FF att en minnesplats kommer att öppnas i MFF-museet, Stadion ingång 51, klockan 10-18 på lördagen den 8 december och söndag 9 december 10-18. Då finns det också möjlighet att skriva i en kondoleansbok.

Dagens fråga

Har du redan röstat i EU-valet?

  • Nej (69%, 339 Röster)
  • Ja (31%, 152 Röster)

Antal röster: 491

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev