Ingen jul i Furulund utan att den firas in tillsammans med Aniela och Kjell Johansson på Furumacken mitt i byn. Värdparet utlovar en kväll med mycket julkul. Självklart kommer tomten.Arkivbild

Jul för nittonde gången på Furumacken

Furulund Inga fyrverkerier, men i övrigt är det mesta sig likt när Kjell och Aniela Johansson bjuder in Furulundsborna på julmarknad på Furumacken på fredag.

– Vi vill ta hänsyn till djuren och miljön. Vi tror att vi får många plus från djurägarna, säger Kjell Johansson, som drivit Furumacken i mer än ett halvt sekel.
De 19 senaste åren har han och hustrun Aniela Johansson dessutom bjudit in byborna till julmarknad på bensinmacken, en tillställning som brukar locka ut vuxna och barn ur stugorna.
– Det blir likadant som varje år, förutom fyrverkerierna, utlovar Kjell Johansson.

Det innebär bland annat gratis glögg till alla, och gulasch och Melle till självkostnadspris.
Dessutom blir det dans kring granen, ledd av Rosa Rydberg.
– Hon är bäst i Sverige. Vilket tryck!.
Julmarknaden har genom åren utvecklats till att vara en möjlighet för föreningar att tjäna en hacka till sin verksamhet. Även skolklasser kan samla in en slant till kassan.
– Vill en klass sälja bullar så är de jättevälkomna.
Scouterna, Furulunds IK och Lions finns också på plats med paketauktion och chokladhjul. Överskottet går till barndiabetesfonden.

Precis som i fjor får Kjell och Anielas barnbarn sjunga från scenen.
– De är sex, sju och åtta år gamla och har tränat med kantorn, säger han.
Julmarknaden börjar klockan 18 och avslutas klockan 21, denna gången utan fyrverkerier, vilket Kjell Johansson tror att besökarna har förståelse för.
– Vem tänkte på sådant för tio år sedan. Nu tror jag folk förstår.

Dagens fråga

Har du redan röstat i EU-valet?

  • Nej (69%, 339 Röster)
  • Ja (31%, 152 Röster)

Antal röster: 491

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev