Fem nya klara för Österlen FF

FOTBOLL Österlen FF har den senaste tiden förstärkt truppen med fem nyförvärv. Och fler är på ingång, varav en riktig spetsspelare.

Den nye tränaren Jonas Stridsberg, senast i Janstorps AIF, låter riktigt nöjd när han berättar om den nya truppen som börjar ta form så här veckorna före jul.
– Det kommer att bli hög klass på truppen när vi är klara, och framförallt så känner många av spelarna varandra sedan tidigare.
– Vi är ett bra team med en god sammanhållning, framhåller han.

Tre av de nya spelarna har figurerat i elitklubbarnas ungdomsverksamhet och därigenom fått en bra fotbollsskolning. De är fortfarande unga och utvecklingsbara.
Smedstorpsbon Martin Jönsson, som är fostrad i Lunnarps BK, är en mittback med en bra spelförståelse. Han har varit i MFF:s U17 och U19-trupper, och kommer närmast från Landskrona Bois.

Försvararen Linus Nilsson skolades i både MFF och Trelleborgs FF, innan det blev spel två säsonger med IFK Trelleborg i division 3.
– Han kan spela både mittback och ytterback, och har en känslig vänsterfot, säger Jonas Stridsberg om Nilssons förtjänster.
Svedala IF-produkten Pontus Wiktorsson har tidigare varit både i TFF och LB07, men han spelade den senaste säsongen med Skabersjö IF i division 5.
– Han har sett riktigt rapp ut på träningarna, tycker Stridsberg.

Från Janstorps AIF kommer den nyttige mittbacken Andreas Holmstedt.
– Andy är härlig krigare, betygsätter Stridsberg.
Ifri ”Yasin” Slaouti är en dribblingsglad ytter från Öja FF, en spelare som kan slå ut sin motståndare man-mot-man.
– Det här är spelare som jag känner till sedan tidigare. De kommer att passa in bra i den här truppen, säger Österlentränaren.
Några utomhusmatcher har det inte blivit för Österlen FF i höst efter serieavslutningen.

Däremot har några av spelarna bildat ett futsallag, som i torsdags blev utslagna i TA-cupen mot Klagstorp, ett erkänt skickligt inomhuslag.
Nu är Österlen långt ifrån klara med lagbygget. I början av nästa vecka räknar man med att presentera tre eller fyra nya spelare, en med meriter från spel långt upp i divisionerna, enligt Jonas Stridsberg.