Sveriges Isabelle Gulldén deppar efter förlusten i torsdagens handbollsmatch i handbolls-EM mellan Sverige och Montenegro i Hall XXL Nantes. Foto Jonas Ekströmer / TT kod 10030

Förlust och flera skador för Sverige

Det blev en misslyckad kväll för det svenska damlandslaget i handbolls-EM. Förlust mot Montenegro med 28-30 (14-18), men framförallt drabbades flera spelare av skador.
Värst var det för kantspelaren Daniela Gustin, som bars ut på bår efter en knäskada i slutet av matchen.
I och med förlusten är Sverige i praktiken borta från chansen till semifinal i turneringen.
Montenegro var aggressivast från start och tog direkt ledningen med två bollar. Sverige hängde med till 5-7 innan montenegrinskorna enkelt och blixtsnabbt körde över Sverige. Vid 8-15 befarade man ett ras, men Sverige lyckades hämta upp till ett fyramålsunderläge i paus.
Försvarsklippan Sabina Jacobsson kunde på grund av skada inte spela och i stället tog blixtinkallade Elin Hallagård från Sävehof platsen i mittförsvaret tillsammans med Anna Lagerquist. Hallagård gjorde inte bort sig, men hade naturligtvis svårt att fylla ut Jacobsens plats. I andra halvlek åkte hon på sin tredje utvisning och fick rött kort.
Fotskadade Isabella Gulldén fick en smäll på knät och tvingade vila ett tag, men kom tillbaka i andra halvlek. Hon var bästa svenska i anfallsspelet.
Målvakten Filippa Idéhn fick en smäll på ljumsken och spelade lindad i andra halvlek innan hon byttes ut mot Johanna Bundsen.
Nästa match för Sverige är mot hemmanationen Frankrike på lördag.
Jan Ek

Sportresultat

Sport i dag