På torsdagen var det avtackning på Östarps Gästgivaregård för trettio kommunanställda som nu går i pension. Även politiker och förvaltningschefer deltog.Foto: Caroline Stenbäck
Monica Strömbeck (t v) har jobbat 46 år, 11 månader och 12 dagar på kommunen. Här syns hon med moderatpolitikern Berit Lundström (t h).
Undersköterskan Elna Nilsson slutar efter 40 år och 5 månader.

De har gjort 694 år i kommunens tjänst

Östarp En trerättersmiddag på Östarps Gästgivaregård blev det när kommunen på torsdagen tackade av trettio medarbetare som går i pension.
Kommunalrådet Magnus Weberg (M) berättade i sitt tal att de tillsammans har jobbat 694 år och konstaterade att han med sina snart två år fortfarande är en rookie.

– Majoriteten av de som går i pension nu har jobbat inom vård- och omsorg. Efter det kommer familjenämnden och det är personer som har jobbat inom skola, förskola och bibliotek, berättade Else Håkansson, på kommunens HR-avdelning.
Undersköterskan Elna Nilsson har jobbat längst inom vård- och omsorg. Totalt 40 år och 5 månader, de senaste åren inom hemtjänsten.
– Det har varit så kul – särskilt kontakten med kunderna, svarade hon snabbt på frågan om varför hon blivit kvar så länge.

Hon började sin yrkeskarriär som vårdbiträde på Lunds lasarett. Där blev det sju-åtta år innan hon började som hemsamarit som 24-åring.
– Man kan säga att det var som hemtjänsten fast lite mer. Äldrevården blev sedan kommunal 1992 och jag fortsatte.
– Men i februari blir jag 65 år och ser fram emot att bli pensionär, även om det känns lite konstigt.
Magnus Weberg konstaterade att den som innehar rekordet på antal år inom Sjöbo kommun är Monica Strömbeck. 46 år, 11 månader och 12 dagar.
– Det har varit väldigt roligt och varierande. Jag har haft förmånen att jobba med många olika saker.
Hon fyllde 65 år i september 2017 och slutade egentligen sin tjänst som utvecklingsstrateg den siste december samma år. Men i januari 2017 var hon tillbaka igen.
– Sedan dess har jag jobbat extra på tekniska förvaltningen en gång i veckan ungefär med mark- och exploateringsfrågor.

Du skulle sluta den siste mars, men är fortfarande kvar?
– Ja (skratt). Det ska snart anställas en person som ska ha hand om de uppgifter som jag har haft, så till dess blir jag kvar. Men sen ska jag bli pensionär på riktigt!

Dagens fråga

Är du mörkrädd?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev