Rösler nöjd med MFF-tempot

FOTBOLL Malmö FF förberedde sig inför årets sista Europa Leauge-match genom att slå spanska Real Balompédica Linense med 1-0.

Från början var det tänkt att MFF skulle möta norska Rosenborg under det pågående träningslägret. Men det rann ut i sanden av olika anledningar.
I stället fick spelarna en bra genomkörare mot Real Balompédica Linense.
Visserligen håller laget blott till i toppen av den spanska tredjedivisionen. Men man är trots allt mitt uppe i säsongen, och alla lag från Spanien är erkänt passningsskickliga och de rullar runt bollen i ett snabbt tempo.

Den här höga intensiteten hade det kanske inte blivit om MFF i stället mött ett taktiskt skickligt och organiserat Rosenborg.
Många har spekulerat i att MFF har en nackdel i just tempot inför bortamötet med Besiktas nästa torsdag i Turkiet. Di Blåe har som bekant spelat få matcher den senaste tiden, bara cupmötet med Lunds BK och en träningsmatch mot Trelleborgs FF.

Men tränaren Uwe Rösler ser inga problem med just den biten.
– Jag är väldigt nöjd med hur vi genomförde matchen. Vi spelade ambitiöst och med hög intensitet.
– Det enda som saknades var några fler mål. Det är alltid bra för mentaliteten att vinna och det tar vi med oss, säger MFF-tränaren Uwe Rösler till MFF:s hemsida.
Eftersom alla skulle i truppen få speltid, så blev det följaktligen många byten under de 90 minuterna i Spanien. MFF:s tyske tränare var framförallt nöjd med hur frejdigt det såg ut på vänsterkanten.
Där huserade tre alltid lika spelsugna veteraner, som alla älskar att hänga med upp i planen och skapa målchanser.
– Vänstersidan med Behrang (Safari), Arnór (Traustason) och Sören (Rieks) var aktiv och kreativ, myser Rösler.
– Vi skapade många målchanser på den sidan och det var därifrån målet kom till. Det var glädjande att se, påpekar han.

MFF kunde alltså mycket väl ha gjort fler mål, bland annat missade lagkaptenen Markus Rosenberg en straff. Det hade han nog inte gjort om det handlat om en tävlingsmatch.
– De sista 15-20 minuterna hade vi inte samma kontroll på matchen, men det är naturligt när man gör så många byten. Alla spelare har haft rätt inställning och varit professionella, säger Rösler om lägret på den spanska solkusten.

Det väntar hemfärd på lördag, och den första träningen hemma på hybridgräset är på måndag. Två dagar senare väntar avfärd till Istanbul och jakten på en plats i Europa Leagues sextondelsfinaler.
Noterbart är att den danske mittfältssnidaren Anders Christiansen inte spelade alls i onsdagens träningsmatch. ”AC” vilades klokt nog av säkerhetsskäl, men han ska vara tillbaka i full träning om ett par dagar igen.