Ofredade med pedofilanklagelse

Malmö En 70-årig man i Malmö anklagas för att i brev ha påstått att en man är pedofil och kallat honom för ”kackerlackan”.

I stämningsansökan står att 70-åringen erkänner sig ha skickat breven men att han förnekar brott.

I adressfältet på breven benämner 70-åringen mannen som ”pedofilen”. Breven är adresserade till både mannen och hans hustru som bor i Mellerud i Dalsland. Dessutom har 70-åringen skickat brev med samma pedofilanklagelse till mannens son och uppmanat denne att skicka det vidare till sina syskon.
Enligt målsägande har han gjort klart för 70-åringen att han inte önskade någon kontakt med honom.
Brottsmisstankarna rubriceras som förtal alternativt ofredande. Förtal eftersom målsägande anser att 70-åringen genom att skicka brev till sonen haft för avsikt att utsätta honom för missaktning. Ofredande, genom att 70-åringen genom hänsynslöst beteende ofredar målsägande.
70-åringen ska även ha utsatt målsägande och dennes hustru för olaga hot. I ett brev till hustrun anspelar han på målsägande när han skrivit ”Tänkte komma upp snart och blåsa bort hans knäskålar. Min UZI börjar bli rostig”. Han ska enligt stämningsansökan även verbalt och genom sms i augusti i år ha hotat målsägande med att skada hans knäskålar.
70-åringen anklagas även för att ha blottat sig för och trakasserat en kvinna i Malmö hösten 2017.
Mikael Ankarvik

Dagens fråga

Såg du VM-matchen Sverige mot Kanada?

Loading ... Loading ...