Catherine Thiesen när hon var på fotoresa i Kenya i februari. Foto: Privat
”Härliga färger och ljus i fin komposition med dramatisk himmel”, tyckte juryn och Catherine Thiesen vann förstapris i kategorin färg. – Bilden föreställer en savann i en nationalpark i Kenya som jag besökte i februari i år. Solen höll precis på att gå ner och det började åska och regna.Foto: Catherine Thiesen
Humoristisk, tyckte juryn om bildserien på apan som dricker ur ett glas med rom och cola. – Vi bodde i en nationalpark och hade suttit och druckit lite rom och cola. Lite senare såg jag en apa som hoppade upp på bordet och tjuvade den sista slatten ur mitt glas. Foto: Catherine Thiesen
Catherine Thiesen har tagit den här bilden på ett par fiskare i den lilla byn Helligpeder på Bornholm. – Jag tyckte de såg så sköna ut. Jag kommer själv ursprungligen från Bornholm och flyttade hit till Sverige 1985.
Peter Blomdahl har tagit den här bilden och med den vann han kategorin svartvitt.

Hennes exotiska bilder ledde till pris

Sjöbo/Tomelilla En dramatisk himmel över den afrikanska savannen och en apa som tjuvar en rom och kola.
De bilderna gav hobbyfotografen Catherine Thiesen, 55, från Tomelilla, två förstapriser i Sjöbo fotoklubbs årliga tävling.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på Skånskan.se
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din mejlkorg

Dagens fråga

Tittade du på Nobelfesten?

  • Nej (74%, 547 Röster)
  • Ja (26%, 191 Röster)

Antal röster: 738

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev