Gudomligt tilltugg till glöggen

MAT Behöver du inspiration till glöggminglet? Varför inte prova Diadonnas honungsrostade nötter med flingsalt. Hur gott som helst - och superenkelt!

TIPS!
Honungsrostade nötter går att smaksätta med chili, kummin eller en annan god krydda.
Ett sätt att förhöja julkänslan är att servera knäckebröd med smak av kanel eller kardemumma till osten.
Bryt av knäckebröd i bitar och servera ihop med annan form exempelvis runda – vackert till ostbrickan.

HONUNGSROSTADE NÖTTER MED FLINGSALT
150 gram blandade nötter (mandel, hasselnöt, valnöt)
2 tsk rapsolja
1 ½ msk honung
Flingsalt

Servering:
3 sorters ostar
äpple
päron
vindruvor
gojibär
knäckebröd
dadlar

Sätt ugnen på 175 grader. Bre ut nötterna på en plåt med bakplåtspapper. Rosta nötterna i ugnen i ca 5 minuter. Ta ut plåten och häll på rapsolja och honung. Blanda och bre ut nötterna över hela plåten. Strö ordentligt med flingsalt på. Rosta i ytterligare 8 minuter. Ta ut plåten och låt nötterna svalna helt före servering. Lägg upp ost, knäckebröd, frukt och honungsrostade nötter på en skärbräda. Servera!

TIPS!
Honungsrostade nötter går att smaksätta med chili, kummin eller en annan god krydda.
Ett sätt att förhöja julkänslan är att servera knäckebröd med smak av kanel eller kardemumma till osten.
Bryt av knäckebröd i bitar och servera ihop med annan form exempelvis runda – vackert till ostbrickan.