Behöver du inspiration till glöggminglet? Varför inte prova Diadonnas honungsrostade nötter med flingsalt. Hur gott som helst - och superenkelt!
HONUNGSROSTADE NÖTTER MED FLINGSALT
150 gram blandade nötter (mandel, hasselnöt, valnöt)
2 tsk rapsolja
1 ½ msk honung
Flingsalt
Servering:
3 sorters ostar
äpple
päron
vindruvor
gojibär
knäckebröd
dadlar
Sätt ugnen på 175 grader. Bre ut nötterna på en plåt med bakplåtspapper. Rosta nötterna i ugnen i ca 5 minuter. Ta ut plåten och häll på rapsolja och honung. Blanda och bre ut nötterna över hela plåten. Strö ordentligt med flingsalt på. Rosta i ytterligare 8 minuter. Ta ut plåten och låt nötterna svalna helt före servering. Lägg upp ost, knäckebröd, frukt och honungsrostade nötter på en skärbräda. Servera!