Jonas Adriansson och Johannes Wilhelmsson jublar efter 1-0-målet. Foto: Jessica Gow/TT

Wilhelmsson nätade i Sveriges kross

Innebandy Höllvikensspelaren Johannes Wilhelmsson stod för tre poäng när Sverige tog en rekordstor seger mot Danmark i innebandy-VM. Blågult vann med 25-0.

Sverige rivstartade och ledde med 13-0 efter första perioden. Wilhelmsson spelade fram till ett av målen och satte själv 11-0 fem minuter före pausvilan. Alexander Galante Carlström nätade fem gånger i perioden och Kim Nilsson passade på att slå poängrekord genom alla tider i landslaget när han satte 3-0 på straff. Det var hans 182:a poäng i landslaget på 98 landskamper.
– Jag tror inte att det (rekordet) betyder så jättemycket just nu, det blir mer när jag lägger av och har karriären bakom mig. Huvudmålet är att vinna VM-guld, sedan blir allt annat en bonus. Men det är så klart väldigt, väldigt stort, säger Nilsson i ett pressmeddelande.
I andra perioden spelade Wilhelmsson fram Tobias Gustafsson som med en sekund kvar av perioden satte 17-0. I tredje perioden tryckte Sverige in åtta mål. Målvakten Johan Rehn höll nollan i matchen.
– Jag hade inte så jättemycket att göra, de hade några farliga lägen i början. Men sedan blev det lugnare för mig ju längre matchen gick, säger han.
Tidigare i VM har Sverige vunnit mot Finland med 5-4 och Norge med 9-1.