Sport

Sverige vidare efter ny dramatik

Jamina Roberts, Jenny Alm, Anna Lagerquist och Mikaela Mässing jublar efter segern i tisdagens avgörande gruppspelsmatch mot Polen i Hall XXL i Nantes. Foto: Jonas Ekströmer / TT
Sport
Sport HANDBOLL Det svenska damhandbollslandslaget är vidare till andra omgången i Frankrike-EM. Även den tredje gruppspelsmatchen blev oerhört dramatisk. Sverige vann mot Polen med 23-22 (10-5).

Det såg bra ut efter första halvlek. Ett långsamt polskt lag fick inte ut någonting av sitt anfallsspel.

Sverige drog utan större problem i från till 10-5 i halvtid.

I andra halvlek luckrades dock det svenska försvarsspelet upp. Målvakten Filippa Idéhn överlistades gång på gång. Polskorna gjorde på fem minuter lika många mål som under hela första halvlek.

Vid 17-17 var man ikapp och Sverige kom även i underläge vid 18-19.

Men ett snyggt mål av Jamina Roberts till 23-22 och sedan en räddning av målvakten Johanna Bundsen gjorde att Sverige till slut kunde vinna.

Sverige är vidare med ett nödrop, men det krävs betydligt bättre insatser i fortsättningen.

Eftersom Serbien följer med, liksom Danmark, har Sverige två poäng med sig efter segern mot serbiskorna inför mellanrundan. Då väntar fler svåra motståndare, Ryssland, Montenegro samt hemmanationen Frankrike.

Sport

Tennisstjärnor möts i datorspel

Novak Djokovic vann Madrid Open i fjol. Kanske blir han en av dem som byter racket mot spelkonsol i årets datorspelsupplaga av turneringen. Arkivbild.
Novak Djokovic vann Madrid Open i fjol. Kanske blir han en av dem som byter racket mot spelkonsol i årets datorspelsupplaga av turneringen. Arkivbild.
Fotograf: Kamran Jebreili/AP/TT
Sport
Sport Några av världens bästa tennisspelare byter racket till spelkonsol.
Allt för att samla in pengar till sina mindre kända spelarkollegor samt till kampen för att bekämpa corornaviruset.
"Målet är inte bara att underhålla, utan också dra vårt strå till stacken nu när tiderna är så svåra för alla", säger Feliciano Lopez, tävlingsdirektör för Madrid Open.

Den årliga grusturneringen, som ingår både på herr- och damtouren, skulle ha spelats i början av maj, men är förstås inställd.

Nu blir den i stället virtuell och avgörs 27-30 april.

16 herrar och 16 damer kommer att ställa upp, men ännu så länge har inga namn presenterats.

I fjol vann Novak Djokovic, Serbien, och Kiki Bertens, Nederländerna, singeltitlarna – och det kunde förstås vara intressant att se om de gör sig lika bra med tennisracket utbytt till spelkonsol.

Ingen inkomst

Herrarnas ATP-tour och damernas WTA-tour pausades i början av mars och hittills är alla turneringar fram till mitten av juli inställda. Det har fått effekter för lågt rankade spelare på herr- och damtouren som lever på prispengar och nu inte har någon inkomst.

"Vi organiserar nu en turnering för professionella spelare som är så lik den traditionella turneringen som möjligt, men utan att spelarna ska behöva lämna sina hem", säger Lopez i ett pressmeddelande.

Under coronakrisens gång har en del virtuella tävlingar redan arrangerats i andra sporter. Spanska La Liga har genomfört en turnering och formel 1 har också använt sig av datorpelsvarianten.

Bestämmer själva

Segrarna i tennisens videospelsvariant belönas med 150 000 euro, motsvarande drygt 1,5 miljoner kronor. Vinnarna bestämmer själva hur mycket de vill bidra med till spelarkollegorna medan motsvarande en halv miljon kronor går till coronakampen.

Vid sidan av den officiella tävlingen kommer ytterligare pengar att samlas in från välgörenhetsmatcher med stora namn från både tennis och e-sport.

Sport

Leksand jagar Hellkvist – Modo säger nej

Björn Hellkvist. Arkivbild.
Björn Hellkvist. Arkivbild.
Fotograf: Erik Mårtensson/TT
Sport
Sport SHL-klubben Leksand vill ha Modos succétränare Björn Hellkvist.
Hellkvist säger att han är intresserad – men Modos vd Johan Widebro nobbar.
– Leksand har kontaktat oss och vi har fått en förfrågan som vi sagt nej till, säger han till allehanda.se.

Allsvenska topplaget Modo har brandskattats på spelare sedan ishockeysäsongen abrupt avslutades på grund av coronakrisen.

Nu kan nästa tapp vara på gång. Succétränaren Björn Hellkvist, som ledde Modo till allsvensk final innan säsongen bröts, har kontaktats av Leksand.

Hellkvist har kontrakt med Modo, men säger till Aftonbladet:

– Klart att Leksand är kittlande. Det var kittlande tidigare och är inte mindre kittlande nu. Men det måste lösa sig för alla parter. Jag hoppas att det gör det och jag ser Leksand som en ny och härlig utmaning. Men jag vill poängtera att det är upp till Leksand och Modo att komma överens.

Modos vd Johan Widebro gör dock tummen ned.

– Vi har stängt den dörren och Leksand har accepterat vårt nej, säger han till Allehanda.

Att Modo drabbats hårt av spelarförluster spelar in i Hellkvists intresse att gå vidare.

– Hela det lagbygget som jag satte ihop för ett år sedan är borta. Vi har haft ett extremt tapp, säger han.

Nykomlingen Leksand slutade näst sist i SHL, men klarade sig kvar utan kval när säsongen ställdes in.

Sport

Norsk ligastart tidigast i mitten av juni

Rosenborg tränar i smågrupper. Tidigast i mitten av juni kan ligan starta, men risken är stor att det blir senare än så. Arkivbild.
Rosenborg tränar i smågrupper. Tidigast i mitten av juni kan ligan starta, men risken är stor att det blir senare än så. Arkivbild.
Fotograf: Gorm Kallestad/NTB/TT
Sport

Den norska regeringens förbud mot idrottsarrangemang förlängs till den 15 juni, något som innebär att de norska högstaligorna i fotboll inte kan inledas förrän tidigast i mitten av juni.

Kulturministern Abid Raja säger att ett nytt besked kommer senast första veckan i maj. Då tas ett beslut vad som gäller resten av sommaren.

I Norge krävs två meters avstånd mellan personer och grupper med fler än fem personer är inte tillåtna.

Seriestarten i norsk elitfotball har ändrats flera gånger. Ett tag var förhoppningen att kunna sparka igång helgen den 23–24 maj.

Kulturministern Raja antyder att det inte ser lovande ut för idrottsevenemang i Norge under sommaren.

– Det kan bli ett liknande beslut för resten av sommaren. Vi vill ha ett bredare underlag innan vi tar ett nytt beslut, men det är vanskligt att framför se sig planerade arrangemang i sommar, säger Raja.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Native Skd

Priset per kvadratmeter för hyresrätter varierar stort på olika platser i Sverige

BOSTADSLISTAN Bostadslistan har tillsammans med Bostadshub gjort en stor undersökning av Sveriges dyraste och billigaste kvadratmeter under 2019. Skillnaderna var naturligtvis stora beroende på storleken på staden i fråga, men ett intressant fynd är att det var över 300% dyrare att bo i hyresrätt i Stockholm än i Åmål.

Kvadratmeterpriset för en hyresrätt kan variera från endast 85 kronor upp till hela 629 kronor på olika platser i Sverige. Det visar en ny undersökning utförd av Bostadslistan och Bostadshub, två sökmotorer för hyresrätter på den Svenska marknaden. Efter att ha granskat över 10 000 annonser från både privatpersoner och företag som publicerats på plattformarna under 2019, har företagen kunnat skapa en intressant överblick av den svenska hyresrättsmarknaden.

Här var det dyrast och billigast

Som nämnt ovan så var det stora variationer på kvadratmeterpriset för en hyresrätt i vårt land. Som förväntat så kan vi återfinna Sveriges dyraste kvadratmeter i Stockholm, mer bestämt Nacka, där du kan betala upp till 629 kronor per kvadratmeter i genomsnitt. Å andra sidan så kan man i genomsnitt bo i en hyresrätt i Åmål för endast 85 kronor per kvadratmeter.

Bostadsort spelar stor roll på kvadratmeterpriset

Utöver att endast titta på det genomsnittliga kvadratmeterpriset kunde undersökningen också peka på vad den genomsnittliga lägenheten kostar på olika orter i landet. Efter en grundlig genomgång av de annonser vi undersökt så kostar det i genomsnitt 17 571 kronor att bo i en hyresrätt i Stockholm, samtidigt som det bara kostar 5113 i Åmål. Detta är förstås en väsentlig skillnad, men det är ingen hemlighet att det är billigare att bo utanför huvudstadsområdet, oavsett vilket land som undersöks.

Dyrare än man tror att bo i Lund och Uppsala

Utöver att endast titta på var det var dyrast och billigast i Sverige kunde undersökningen också avslöja att några av landets dyraste kvadratmeter kan hittas bland lediga lägenheter på Sveriges studentorter. Lund och Uppsala hamnade på plats tre och fyra i undersökningen, med ett genomsnittligt kvadratmeterpris på 217 samt 200 kronor.

Top 10: Sveriges dyraste städer att bo i hyresrätt i 2019

Pris per kvadratmeter

Top 10: Sveriges billigaste städer att bo i hyresrätt i 2019

Pris per kvadratmeter

Sport

Friidrotten pausar OS-kvalen

Längdhopparen Khaddi Sagnia och de andra friidrottare som ännu inte kvalat in till OS får vänta till efter 1 december innan de kan kvala in. Arkivbild.
Längdhopparen Khaddi Sagnia och de andra friidrottare som ännu inte kvalat in till OS får vänta till efter 1 december innan de kan kvala in. Arkivbild.
Fotograf: Christine Olsson/TT
Sport

Det Internationella friidrottsförbundet World Athletics har beslutat att pausa OS-kvalificeringen fram till den 1 december. Beslutet har tagits i samråd med de aktivas råd, skriver förbundet i ett pressmeddelande.

De som redan har kvalat in till OS har sina platser, men inte förrän från och med den 1 december och fram till nästa sommar går det att kvala in igen. Även om friidrottssäsongen skulle komma i gång i sommar.

OS i Tokyo sköts nyligen ett år framåt i tiden på grund av coronapandemin och avgörs 23 juli–8 augusti nästa år.

World Athletics ordförande Sebastian Coe säger att beslutet betyder att friidrottarna kan göra en bättre planering och att det blir rättvisare för alla.

"Det här är bästa sättet att skapa rättvisa då det kan bli ojämnt när det gäller tävlingstillfällen runt om i världen med tanke på resande och gränsrestriktioner", säger Coe i ett pressmeddelande.

Fyra svenska friidrottare och en gångare är hittills OS-uttagna av Sveriges olympiska kommitté: Daniel Ståhl, diskus, Armand Duplantis, stavhopp, Angelica Bengtsson, do, Kim Amb, spjut, och Perseus Karlström, 20 km gång.

Sport

Joker Face årets första spik på Jägersrogaloppen

Närbild på galopphäst med jockey på banan
Joker Face blir säsongens första singelstreck på Jägersro Galopp.
Fotograf: Stefan Olsson - www.cavok.se
Sport
Galopp Årspremiär på Jägersro Galopp – under lite annorlunda förhållanden. Ingen publik och med strikta restriktioner för de aktiva. Rent sportsligt är det en riktigt högklassig premiär med många topphästar och tränarna tackar den milda vintern för bra förhållanden att träna häst.

Bra sport, men också klurigt. På det inledande V4–spelet lämnar vi Joker Face (lopp 2) ogarderad. Han inledde karriären bra, matchades mot de allra vassaste i kullen förra året – men fick inte till det. Efter Svenskt Derby i mitten av juli fick Joker Face en paus, han har jobbats rejält och svarat för fina träningsarbeten. Löper han upp till lite av sitt kunnande är han skyldig att vinna det här.

Om vi backar till inledningen så är den minst sagt klurig, tipset till Zewina Zaid som brukar räcka i de här sällskapen och som trivs med Elione Chaves. Men vi garderar och Peter Jardby tipsar om att Lucy In the Sky är bäst av hans duo i inledningen.

– Jag håller henne som den bättre segerchansen, hon tränar bra medan Claes [Jardbys andrahäst] inte fällt all vinterpäls ännu och han är nog inte riktigt färdig att vinna.

Guldhandicapen, lopp 3, är eftermiddagens bästa lopp. Tipset till Stormy Ocean som trivs perfekt hemma på Jägersro och tränaren Lennart Reuterskiöld Jr är nöjd med vinterträningen.

Andas optimism

Här finns det spännande information på Snake Lake som är kastrerad efter senaste starten och tränaren Vanja Sandrup andas optimism.

– Martin [jockeyn Rodriguez] tycker att han känns lättare och piggare i jobben. Jag hoppas att han visar det i loppen också.

Vi streckar på rejält där en sådan som Master Blaster, kommer med löpsform från Dubai, kan rensa en hel del.

V5–spelet, som också är de två sista avdelningarna på V4:an försöker vi lösa med en spik på Supreme Crown.

– Jag tror att hon vinner, säger Annika Delinder som är andretränare hos Bodil Hallencreutz (återhämtar sig efter en höftskada). Supreme Crown sköter träningen på bästa sätt och det är nog en bättre chans än Maid.

Lika viktigt som ett klartecken från en tränare kan ett avslag vara. Peter Jardby låter väldigt tveksam kring Zingaro Boy (lopp 6) ett nyförvärv från England som på papperet har en perfekt uppgift:

– Jag tycker att han har fått ett för högt tal och dessutom är han inte avfälld ännu. Jag tror inte att han är färdig att vinna och jag skulle vilja säga att det är en favorit i fara.

Start onsdag 12.30

Lopp 1: 1 Zewina Zaid, 9 Lucy In the Sky, 11 Adaline, outs: 10 Grey Ascension.

Lopp 2: 8 Joker Face, 5 City Bridge, 2 A Certain Romance, outs: 1 Ventura Destiny.

Lopp 3: 2 Stormy Ocean, 8 Master Blaster, 1 Amon Ra, outs: 9 Irish Trilogy.

Lopp 4: 7 Siphon River, 2 Black Coffe, 8 Mr Stenson, outs: 11 No Comment.

Lopp 5: 6 Supreme Crown, 7 Camaluna, 4 Dane Bell, outs: 5 Malbec.

Lopp 6: 6 Oyster Six, 5 Mrs Iconapop, 7 Zingaro Boy, outs: 3 Zoffy Zaid.

Lopp 7: 4 Stella Grande, 5 Xit, 3 Kissnfly, outs: 7 Philiango.

V4–systemet, 126 rader

Avd 1: 1 Zewina Zaid, 3 Watch Me Dance, 7 Cece Dailuaine, 9 Lucy In the Sky, 10 Grey Ascension, 11 Adaline (4 Claes, 8 Alma C).

Avd 2: 8 Joker Face (5 City Bridge, 2 A Certain Romance).

Avd 3: 1 Amon Ra, 2 Stormy Ocean, 3 Cabanac, 5 Arctic Waltz, 8 Master Blaster, 9 Irish Trilogy, 10 Snake Lake (11 Jazz Explosion, 6 Repeat Offender).

Avd 4: 2 Black Coffe, 7 Siphon River, 8 Mr Stenson (11 No Comment).

V5–systemet, 315 rader

Avd 1: 1 Amon Ra, 2 Stormy Ocean, 3 Cabanac, 5 Arctic Waltz, 8 Master Blaster, 9 Irish Trilogy, 10 Snake Lake (11 Jazz Explosion, 6 Repeat Offender).

Avd 2: 2 Black Coffe, 7 Siphon River, 8 Mr Stenson (11 No Comment, 6 Rastapopoulus).

Avd 3: 6 Supreme Crown (7 Camaluna, 4 Dane Bell).

Avd 4: 2 Harry, 3 Zoffy Zaid, 5 Mrs Iconapop, 6 Oyster Six, 7 Zingaro Boy (4 Silver Dash, 1 Cheese Cake).

Avd 5: 3 Kissnfly, 4 Stella Grande, 5 Xit (7 Philiango, 6 Dinamika).

LD–systemet, 3 rader

LD–1: 2.

LD–2: 2,7,8.

Sport

Sveriges tränarchampion laddar för premiären på Jägersro

Galopptränare i närbild.
Lennart Reuterskiöld Jr ser fram emot säsongsstarten med ett leende.
Fotograf: Stefan Olsson/Svensk Galopp
Sport
GALOPP Jägersros champion Lennart Reuterskiöld Jr går in i årets säsong med ett leende på läpparna. Drygt 40 hästar i träning och som vanligt är det fokus på unghästarna.

– Jag får säga att det ser bra ut. Det har varit gynnsamt att träna hästar, vi har ju knappt haft någon vinter. Jag har i stort sett kunnat träna på precis som jag önskat.

Den belåtenheten syns också i startlistorna till premiären. Stallet sadlar ut nio hästar och bland dem ett par välbekanta stjärnor.

– Stormy Ocean är en fin häst. Han kan sina 88 och tränar bra, han brukar också gå bra efter vila så det känns intressant.

Förra säsongen blev ”Junior” tränarchampion i Sverige. Han låg länge tvåa bakom Brotränaren Patrick Wahl, men tack vare en stark Kriteriedag sent på hösten kunde han vända på ordningen och bli champion.

Hyllar personalen

Lennart Reuterskiöld hyllar personalen för framgången, men var också lite självkritisk då han tyckte att det varit en del stolpe ut under 2019. Lite för få segrar i förhållande till antalet starter (under 20 procent segrar för första gången på många år).

Nu låter han alltså väldigt förhoppningsfull inför säsongen och stallets inriktning är de klassiska löpen.

# 14 2-åringar.

# 15 3-åringar.

Där har ni siffrorna som visar stallets matchning mot de penningstinna unghästloppen.

Kanske finns också favoriten till Svenskt Derby (rids söndagen den 12 juli på Jägersro) i stallet. Själv skulle han aldrig plocka ut en häst så här tidigt på säsongen, men Auenfürst stack ju ut vid sina segrar som 2-åring och kliver in i Derbysäsongen som obesegrad.

– Han har väl sin historia, men det är bra med honom. Jag tror inte att vi ser honom på banan förrän någon gång i maj.

Viktigt tävla vidare

”Junior” har varit med länge, men en mer annorlunda premiär än årets har han aldrig varit med honom. Han uppskattar att galoppen tävlar vidare och ”köper” de strikta restriktionerna rakt av.

Så för att säkerställa att smittorisken är så liten som möjligt flyttas vågrummet (där alla ryttare vägs innan och efter löp) från en liten trång lokal till den stora och publiktomma totohallen så att alla ska kunna hålla avstånd. Tränarna får inte träffa ryttarna kring löpen utan ska ge sina tankar via telefon och bara ett minimalt antal funktionärer finns på plats.

– Det viktigaste är att vi kan tävla vidare, förklarar Lennart Reuterskiöld Jr som på onsdagseftermiddagen inleder jakten på ännu ett championat.

Sport

FA varnar: Flera klubbar kan försvinna

Greg Clarke, ordförande i FA, är orolig för att flera ligaklubbar kan gå omkull. Arkivbild.
Greg Clarke, ordförande i FA, är orolig för att flera ligaklubbar kan gå omkull. Arkivbild.
Fotograf: Gregorio Borgia/AP/TT
Sport
Sport Flera ligaklubbar runt om i England riskerar att försvinna för gott i coronakrisens spår.
Nu måste alla inblandade parter hitta snabba lösningar.
Det är budskapet från Greg Clarke, ordförande i det engelska fotbollsförbundet, FA.

Stilleståndet i ligaspelet är ytterst kostsamt för ligasystemets klubbar – stora som små – och blir krisen långvarig är risken påtaglig att ett flertal klubbar kollapsar och förmodligen inte kan återuppta verksamheten.

Greg Clarke uppmanar klubbarna och spelarfacket, PFA, att snarast komma överens om lönesänkningar.

– Fotbollen står inför ekonomiska utmaningar bortom vår vildaste fantasi. Pandemin kommer att följas av ekonomiska konsekvenser och alla affärsområden kommer att bli lidande, säger Clarke.

Dela bördorna

– Vi står inför att förlora klubbar och ligor allt medan finanserna rasar samman. Många samhällen kan förlora sina klubbar. Chansen att de återuppstår är små. I denna oförutsedda motgång måste alla inblandade intressenter – spelare, fans och ägare – ta ett kliv framåt och dela bördorna för att hålla sporten vid liv.

Premier League och de tre underliggande ligorna har stått stilla i en månad på grund av pandemin. Det är oklart om och när seriespelet kan återupptas. Greg Clarke vill att en krisplan sys ihop. Omgående.

"Skulle vara dårar"

– Vi hoppas att slippa en sådan om spelet kommer igång, men vi skulle vara dårar om vi inte skapar en beredskapsplan. De som förlorar sina klubbar om engelsk fotboll inte antog utmaningen skulle med rätta döma oss som grymma, säger han.

Klubbarna i Premier League vill tillfälligt sänka sina utgifter med motsvarande 30 procent på årsbasis. PFA säger sig villigt att skänka en del av spelarlönen till välgörande ändamål, men vill inte att pengarna ska komma klubbägarna tillgodo. Spelarfacket menar att lönesänkningar ger mindre skatteinkomster till den brittiska staten.

Sport

Thomas Müller trogen sitt Bayern München

Thomas Müller blir sitt Bayren München trogen. Arkivbild.
Thomas Müller blir sitt Bayren München trogen. Arkivbild.
Fotograf: Francisco Seco/AP/TT
Sport
Sport Thomas Müller siktar på att bli medlem i den exklusiva skara spelare som lirar hela karriären i en och samma klubb.
Han blir trogen Bayern München.
"Den här klubben är inte bara en arbetsgivare – det är en passion", säger den 30-årige tysken.

Det är 20 år sedan skolpojken, han som med tiden växte upp och blev en grundbult i det tyska landslag som tog VM-guldet 2014, skrevs in i Bayern Münchens medlemsregister. Nu är han, i knivskarp konkurrens, en av klubbens främsta namn genom tiderna – och naturligtvis omtyckt och repekterad för sin lojalitet.

Det har inte saknas anbud eller lockrop eller skäl att flytta, men Müller har troget stannat på Allianz Arena. Den ömsesidiga kärleken mellan honom och klubben kom på nytt på pränt under tisdagen, när Müller förlängde kontraktet med tre år, uppger nyhetsbyrån AFP.

Spelat över 500 matcher

"Jag är verkligen nöjd med att jag har förlängt med Bayern München... och jag kommer att fortsätta att ge allt för min klubb", skriver anfallaren på Twitter.

Müller debuterade för Bundesligas största och mest framgångsrika klubb som 18-åring och har sedan dess spelat över 500 matcher för Bayern. Hittills har han vunnit ligan åtta gånger, tyska cupen fem gånger och Champions League 2013.

Med tyska landslaget spelade han 100 landskamper och gjorde 38 mål innan förbundskaptenen Joachim "Jogi" Löw skickade ut honom i kylan efter VM-fiaskot 2018.

"En galjonsfigur"

"Jag är glad att vi har nått en överenskommelse med Thomas. Thomas är en speciell spelare för oss, en galjonsfigur för klubben och för våra fans, en ledare som visar vägen på planen och som har uppnått mycket med FC Bayern", skriver klubbens sportchef Hasan Salihamidzic i ett pressmeddelande.

Thomas Müller ryktades vara på väg bort från Bayern när han fick lite speltid under förre tränaren Niko Kovac, men under Hansi Flicks ledning har Müller jobbat sig in i laget igen. Även Flick har förlängt kontraktet till 2023.

Efter 25 spelade omgångar leder Bayern München ligan, fyra poäng före Dortmund. Klubben vann den första åttondelsfinalen i Champions League mot Chelsea med 3–0.

Henrik Skiöld/TT

FAKTA

Fakta: En spelare, en karriär, en elitklubb

Här är ett urval av den internationella toppfotbollens stjärnor som spelade för en och samma elitklubb under seniorkarriären.

Och som bonusmaterial några kända allsvenska namn.

Tony Adams, Arsenal, 1983–2002.

Torbjörn Arvidsson, Halmstads BK, 1989–2005.

Klaus Augenthaler, Bayern München, 1975–1991.

Franco Baresi, Milan, 1977–1997.

Giuseppe Bergomi, Inter, 1979–1999.

Jamie Carragher, Liverpool, 1996–2013.

Ryan Giggs, Manchester United, 1990–2014.

Mikael Hellström, Hammarby, 1990–2005.

Bülent Korkmaz, Galatasaray, 1987–2005.

Paolo Maldini, Milan, 1984–2009.

Gary Neville, Manchester United, 1992–2011.

Henrik Rydström, Kalmar FF, 1994–2013.

Paul Scholes, Manchester United, 1994–2013.

Francesco Totti, Roma, 1992–2017.

Lev Jasjin, Dynamo Moskva, 1949–1971

Petter Wastå, Kalmar FF, 1994–2012.

Fotnot: Listan innehåller enbart spelare som avslutat sina karriärer.

NÄSTA ARTIKEL