Frederik Storm gjorde Redhawks enda mål i CHL-kvartsfinalen i München. Hemmalaget vann med 2-1. Arkvibild/TT.

Redhawks föll igen i München

ISHOCKEY Precis som i gruppspelsmatchen tidigare under turneringen förlorade Malmö Redhawks borta mot Red Bull München, den här gången i den första CHL-kvartsfinalen. Tyska mästarlaget vann med 2-1.

Första kvartsfinalmötet mellan lagen på tisdagskvällen var jämnt spelmässigt, betydligt mer kamp än skönspel över 60 minuter och väldigt målsnålt.
Efter två perioder stod det fortfarande 0-0 och båda lagen tycktes så lång prioritera defensiven – men det var rödhökarna som skapat de hetaste chanserna. Ett skott i insidan av stolpen av Konstantin Komarek, ett skott (av Carl-Johan Lerby) som Münchenmålvakten med en reflex i världsklass lyckades tippa i ribban och ut samt ett friläge som emellertid Nichlas Hardt fick felträff på i avslutet.

Det skulle ändå bli Malmö Redhawks som tog ledningen. Knappa sex minuter in på den tredje perioden snurrade Frederik Storm bort en Münchenback och satte pucken mellan benen på målvakten. 1-0.
Glädjen blev dock kortvarig. Mindre än två minuter efter Redhawks ledningsmål drog Joslin Derek på ett chansskott från blålinjen – och pucken flög över huvudet på en skymd Christopher Nihlstorp.
Efter kvitteringen la hemmalaget in en växel till och avslutade matchen riktigt bra. Direkt efter periodens powerbreak, när gästerna inte riktigt vaknat till ännu, fick Münchens kapten Frank Mauer ett friläge och satte pucken iskallt över Nihlstorps högra axel.

– Jag tycker att det var en okej match från vår sida. Vi växte in i den allt eftersom och skapade flera högkvalitativa målchanser. Sedan fick vi första målet också i den tredje perioden och då var det en bra känsla i laget, resonerade Redhawks huvudcoach Peter Andersson i Viaplay efter slutsignalen.
Ändå blev det alltså förlust till slut.
– Det var några misstag som kostade oss för mycket.
Att det blev förlust betyder nu att Redhawks måste vinna returen på hemmais – och med mer än ett mål – för att gå vidare till semifinal i CHL.

Förra gången, i gruppspelet, vann Malmölaget hemmamatchen i Malmö arena med 6-1…
– Vi spelade bra mot dem hemma senast och får hoppas på att kunna göra en bra match den här gången också. Hur som helst ser vi fram emot att möta dem igen, förklarade Peter Andersson.