Foto Emil Langvad / TT kod

Kim Andersson uttagen till VM

HANDBOLL
Förbundskapten Kristján Andrésson presenterade i går den svenska truppen till VM i Danmark och Tyskland i januari.
I den återfinns bland annat Kim Andersson, Ystads IF, som därmed gör comeback i landslaget.

Andersson drar nu på sig den svenska landslagströjan för första gången sedan OS i Brasilien 2016.
– För det första blev jag smått chockad när jag fick samtalet. Jag trodde inte att ens att jag var med i ekvationerna kring laget, så det var som ett litet barn på julafton. Jag kände att spänningen var där och att det kändes väldigt ärofyllt att de frågade, sade Kim enligt ett pressmeddelande från förbundet.
Sverige spelar sina gruppspelsmatcher i Köpenhamn och premiärmatchen är mot Egypten 11 januari.
Jan Ek

Sportresultat

Sport i dag