City Gross stänger helt på Rosengårds centrum

Malmö City Gross på Rosengård läggs ner i vår.
Detta efter en konflikt mellan livsmedelsföretaget och fastighetsägaren.
Nu väntar troligen en skadeståndstvist.

Robert Olsson, HR-chef på Bergedahls food, skriver i ett pressmeddelande att man under en längre tid trakasserats och motarbetats av fastighetsägaren Trianon.

Enligt Olsson har man försökt hitta en lösning med utan att lyckas.
Den 31 mars lägger man istället ner livsmedelsbutiken på Rosengårds Centrum.

”Jag tror de flesta förstår att det är omöjligt att bedriva en verksamhet med en hyresvärd som aktivt motarbetar oss, bedriver diverse grundlösa rättstvister och t o m
ansöker om bolagets försättande i konkurs. Trianon har dessutom offentligt sagt att de vill ha bort oss för att få in en annan hyresgäst, skriver Robert Olsson, i pressmeddelandet.

38 personer berörs av stängningen. Facket ska ha informerats om flytten.

Trianons vd Olof Andersson har svårt att förstå uttalandet om att ”hyresvärdens agerande tvingar Citygross att avveckla i Rosengård”.
– Citygross har inte betalt hyran sedan den 1 oktober 2017. Man är skyldig oss 13 miljoner kronor och vi har vidtagit sedvanliga rättsliga åtgärder för att få betalt, kommenterar Olof Andersson.
– Vi har inget förtroende alls för vare sig Citygross eller Bergendahls. De har överlåtit verksamheten till ett 50 000-kronors bolag och uttalat att om vi inte sänker hyran kör de bolaget i konkurs. Att de nu meddelat att de ska avveckla är bara en skenmanöver för att sätta bolaget i konkurs. De vill inte vara kvar på Rosengård.

Bergendahls skriver också i sitt pressmeddelande att bolaget Storlivs kommer att kräva skadestånd av Trianon för de omfattande kostnader, skador och intäktsbortfall som man förorsakats på grund av den pågående processen.

Det lär inte bli den enda skadeståndsprocessen i den här tvisten. Storlivs är det bolag inom Bergendahlsgruppen som står för hyreskontraktet numera. – Vi kommer att kräva skadestånd för att Storlivs inte fullföljer det undertecknade hyresavtalet som löper ut år 2025, tillägger Olof Andersson.
– Jag skulle tro att det handlar om en summa på 50 miljoner kronor utöver de uteblivna hyresintäkterna.

Olof Andersson kan ändå se en positiv sak med tisdagens besked från Citygross.
– Nu har vi fått klarhet i att man flyttar ut den siste mars. Som jag nämnt innan finns det andra aktörer som vill etablera sig här.
– Rosengård är attraktivt med en ny tågstation, vi ska bygga bostäder och utbildningslokaler, kommunen satsar och även andra fastighetsägare. Det finns ingen anledning för oss att gå med på en sänkt hyra för den aktuella fastigheten, avslutar Olof Andersson.

Läs mer:

Dagens fråga

Har du klimatångest?

Loading ... Loading ...

Webbkryss