Kvinna tog provtur med bil – kom aldrig tillbaka

SVEDALA Den intresserade bilköparens fru ville också provköra bilen, vilken hon fick. Sedan dess har firman i Svedala varken sett röken av paret eller bilen.

Det var i lördags vid lunchtid som en man i 25-årsåldern sa sig vara intresserad av en bil som företaget i Svedala hade ute till försäljning. Han uppgav att han även ville att hans hustru skulle provköra bilen innan han tog ett beslut om köp.

Strax efter klockan 14.30 återkom mannen tillsammans med en kvinna för provkörning. Säljaren tog en kopia på kvinnans körkort och hon körde i väg med bilen medan mannen väntade kvar på firman.

Under tiden kvinnan var ute och körde fick säljaren en annan kund och lämnade den väntande mannen, som då plötsligt försvann. När inte heller kvinnan kom tillbaka insåg företaget att de blivit bestulna på bilen.
Vid en kontroll visade sig kvinnans körkort vara stulet. Företaget polisanmälde omgående stölden av bilen som när den kördes hade en tillfällig grön registreringsskylt, en så kallad saluvagnsregistrering.

På företaget har man nu gått igenom övervakningsfilmer och enligt polisen ser man på upptagningen att den köpintresserade mannen blev upphämtad av en tredje person i en väntande bil. Filmen visar även att de tre misstänkta kumpanerna kom gemensamt till bilföretaget men i två olika bilar.
Den misstänkta kvinnan uppges vara ljushårig och i 18-20-årsåldern. I nuläget har polisen igen misstänkt gripen för den fräcka stölden av bilen, som nu är efterlyst.

Dagens fråga

Har du röstat i EU-valet?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev