Marcus Pode har spelat färdigt i trelleborgs FF. Arkivbild.

Fem får gå från Trelleborgs FF

FOTBOLL Fem spelare fick på måndagen veta att de inte får fortsätta i Trelleborgs FF, som ser över sin trupp efter uttåget ur Allsvenskan.

Trelleborgs FF avslutar kontrakten med fem spelare från herrarnas A-lag. Det handlar om Marcus Pode, Furkan Motori, Jacob Palander, Johan Brannefalk och Kofi Sarkodie.
Anfallaren Marcus Pode kom tillbaka till Trelleborgs FF 2016 efter några år i Mjällby och Örebro.
Marcus hade tidigare spelat i Trelleborgs FF under åren 2009-2011.

– Marcus är en spelare som betytt mycket för klubben under åren. Efter att ha spelat hos oss tidigare kom han tillbaka 2016 och var, främst genom sina offensiva kvaliteter, en viktig och bidragande del av vår resa till årets Allsvenska säsong, säger Mattias Kronvall, klubbdirektör och sportchef i Trelleborgs FF.
23-årige mittfältaren Furkan Motori är utbildad av Trelleborgs FF och har sedan 2014 tillhört A-laget.
– Vi och Furkan tycker båda att det är bra för honom att skaffa sig nya erfarenheter utanför Trelleborgs FF och vi vill därför ge honom den möjligheten, säger Mattias Kronvall.

21-årige mittfältaren Johan Brannefalk började som inlånad från MFF under 2016.
– Nu ser Johan och vi båda att det är dags för honom att ta sig an nya utmaningar och skaffa sig nya erfarenheter, säger Mattias Kronvall.
De övriga två som lämnar klubben är den amerikanske försvararen Kofi Sarkodie kom till Trelleborgs FF i somras samt ytterbacken Jacob Palander som redan i somras blev utlånad till norska Nest-Sotra.