Aktion i helgen mot privatisering

STAFFANSTORP I helgen kommer anställda vid kommunala hemtjänsten, korttidsboendet och växelvården att samla in namnunderskrifter mot privatisering av verksamheterna.

Beskedet att kommunen ska låta privata utförare ta över lämnades i veckan och nu kommer också reaktioner och kommentarer från anställda och även från S-oppositionen.

– Vi i S kommer också att befinna oss på torget i helgen och bistår gärna med att samla in namnunderskrifter, säger Pierre Sjöström (S).
– Jag tycker det är förfärligt att den kommunala hemtjänsten, växelvården och korttidsboendet privatiseras.
– Man gör inskränkningar i medborgarnas valfrihet. Vi har ingen äkta valfrihet i Staffanstorp. Det man säger nu till alla som valt kommunala utförare är att ”ni har valt fel, nu privatiserar vi det ni valt”, det är vad som sker nu, säger Pierre Sjöström.

– Kommunen fick starta egen hemtjänst när den tidigare utföraren Attendo drog sig ur för att det inte var tillräckligt lönsamt. Nu ska hemtjänsten privatiseras igen, men man behåller de kostsamma bitarna med nattpatrull och larm i kommunal regi, påpekar Pierre Sjöström.
Han tror att privata utförare inte vill ha de bitarna eftersom det handlar om dyr OB-tid, dyra fordon och dessutom är svårare att bemanna.

Beskedet om privatiseringen kom som en överraskning för många.
– Ja det var det för oss också. Men vi är luttrade i Staffanstorp där det mesta nu är privatiserat, säger Pierre Sjöström.

Dagens fråga

Är du mörkrädd?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev