Statliga pengar ska göra biblioteket i Löddeköpinge mer tillgängligt. Foto: Stefan Persson

Statligt pengaregn över biblioteken

Kävlinge Nästan en miljon kronor. Så mycket pengar får Kävlinges båda bibliotek från Kulturrådet.
Pengarna ska användas till att öka såväl bibliotekens utbud som tillgängligheten.

– Vi vill att alla besökare ska känna sig viktiga och tillgodosedda. Vi vill därför lyfta fram de anpassningar och hjälpmedel som finns och som kan underlätta för personer med till exempel funktionsvariationer, säger Sanna Fries, bibliotekschef i Kävlinge, till kommunens hemsida.

Biblioteken i Löddeköpinge och Kävlinge har sökt bidrag från Kulturrådets satsning ”Stärkta bibliotek”, och tilldelas nu 800 000 kronor. Pengarna ska användas för att öka tillgängligheten i bibliotekens lokaler. Störst fokus läggs på Löddeköpinge bibliotek. Biblioteket i Kävlinge flyttar ut ur sina lokaler om några år när det nya medborgarhuset står klart i Stationsstaden.
– Många av anpassningarna underlättar för alla våra besökare, till exempel tydligare instruktioner för hur böcker är uppställda och hur man gör för att låna. Även praktiska saker som att lättare kunna nå på hyllorna och bättre framkomlighet för den som är rullstolsburen skapar högre trivsel och större möjligheter för alla invånare att använda våra tjänster, säger Sanna Fries.

Dagens fråga

Är du mörkrädd?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev