Sålde stulna BMW-delar

STAFFANSTORP I lägenheten i Malmö hittade polisen originaldelar stulna från BMW:s lager i Staffanstorp för nära 270 000 kronor.
Nu åtalas den 47-årige man som bodde i lägenheten misstänkt för grovt häleri.

Mannen förnekar brott och säger att han köpt bildelarna av en för honom okänd utländsk man. Han trodde inte de var stulna, uppgav han i förhör.
Det var i samband med husrannsakan på en adress i Malmö i ett annat ärende som polisen snubblade över en stor mängd bildelar. Samtliga tillhörande BMW-bilar och helt nya, liggande i sina kartonger.
Bildelarna låg i vardagsrummet, i en garderob och ännu fler i skåp i köket.

Efter kontakt med BMW i Staffanstorp stod det klart att delarna troligen stulits från lagret 2016. Stölden upptäcktes först efter inventering och DHL som då ansvarade för BMW:s lager har accepterat och ersatt BMW för förlusten. Någon polisanmälan gjordes aldrig eftersom det ansågs svårt att fastställa hur och när bildelarna försvunnit.
Den misstänkte förklarade i förhör att han har stort intresse för BMW-bilar och har köpt delarna från olika håll och inte misstänkt att de varit stulna.
Åklagaren tror inte på förklaringen utan åtalar mannen misstänkt för häleri. Brottet är grovt eftersom det rör sig om betydande värden.

Dagens fråga

Är du nöjd med Tre Kronors insats i VM?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev