– Det är otroligt tråkigt att de väljer att lämna samarbetet eftersom Malmö verkligen hade behövt en liberal budget, kommenterar Charlotte Bossen, gruppledare för C i Malmö.

Stor besvikelse hos C och M

MALMÖ Givetvis är besvikelsen stor inom både Centerpartiet och Moderaterna efter beskedet att Liberalerna ska styra med S i Malmö.
Moderaterna och Centern kommer i stället att inleda en valteknisk samverkan.

– Det är otroligt tråkigt att de väljer att lämna samarbetet eftersom Malmö verkligen hade behövt en liberal budget, kommenterar Charlotte Bossen, gruppledare för C i Malmö.
– Vi hade förhandlat fram en gemensam budget som genomsyrades av liberal politik och precis lagt de sista pusselbitarna.
Efter tisdagens besked om att Liberalerna i Malmö väljer att styra med Socialdemokraterna står de inte längre bakom den budget som tagits fram gemensamt av M, C och L.

Under torsdagen arrangerar M och C en gemensam presskonferens där de berättar mer om hur deras samarbete kommer att gestalta sig.
Innan valet bildade M, C, L och KD Malmöalliansen och gick för första gången fram med en gemensam budget och flera vallöften. Efter valet har splittringen blivit allt mer tydlig efterhand.
Nu när Liberalerna sagt ja till att styra tillsammans med Socialdemokraterna lär det inte bli några fler gemensamma förslag från Malmöalliansen. KD kom dessutom inte in i fullmäktige.
– Vi hade ett gediget samarbete innan valet som var fyllt med ömsesidig respekt. Även vi i Centern fick ta plats och vi kämpade tillsammans.
– Vi gick till val på att få bort Socialdemokraternas maktdominans i Malmö. Nu bidrar i stället Liberalerna till att S kan fortsätta att klamra sig fast vid makten, fortsätter Charlotte Bossen.
Torbjörn Tegnhammar (M) oppositionsråd och kommunstyrelsens andre vice ordförande är givetvis också besviken.
– Vi ägnade hela förra mandatperioden åt att utforma vår politik tillsammans och presenterade detta i ett gemensamt valmanifest och i en gemensam budget för Malmö. ”Liberalernas” sidbyte till det socialistiska blocket är inte bara ett svek mot dem som röstade på just L. Det är ett svek mot alla Malmöbor som röstade på alliansen för ett maktskifte i Malmö, skriver han i ett inlägg på Facebook.

Dagens fråga

Är du mörkrädd?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev