Centerpartiets partiledare Annie Lööf. Foto: TT

C kan (eventuellt) tänka sig släppa fram S

Politik ... men det kommer med en kravlista som innehåller bland annat lägre skatter och förändrad arbetsrätt.
Det säger Annie Lööf till Dagens Nyheter.

Senast på måndag måste Stefan Löfven presentera för talmannen på vilka partier han tänker bygga sin regering. För att kunna bilda den blocksöverskridande mittenregering som han tänker sig behöver han även centern och liberalerna på sin sida.

I en intervju med DN berättar Centerpartiets partiledare Annie Lööf att partistyrelsen på måndagen kommit fram till en lång rad krav som måste uppfyllas.
– Vi har landat i att dels inte ingå i en S-ledd regering och att inte inleda förhandlingar om en ny S-ledd regering. I stället ställer vi ett antal skarpa liberala krav till Socialdemokraterna, säger Annie Lööf till DN.
– Jag tror fortfarande att det är osannolikt att vi skulle släppa igenom Stefan Löfven i statsministeromröstningen nästa vecka, men jag tycker att det är viktigt att regeringsbildningen nu fokuserar mer på sakpolitik.

De krav som C ställer handlar, förutom sänkta skatter och förändrad arbetsrätt, bland annat om att liberalisera bostads- och arbetsmarknaden och det handlar om att, som man säger, säkra valfriheten i välfärden.

Läs mer:

[contentcards class="skd-related-link" url="https://www.skd.se/2018/11/27/centerpolitik-for-en-s-markt-regering/"][contentcards class="skd-related-link" url="https://www.skd.se/2018/11/23/pressen-ger-fel-bild-av-processen/"]

Dagens fråga

Betalar du med Skånetrafikens app när du åker buss?

Loading ... Loading ...