Håkan Nilsson och Lena Andersson som driver Jägersrorestaurangen var på plats för att inspireras och hitta lokalt producerade drycker till sin verksamhet. Bland annat fick de ett smakprov av Christian Örnberg och Elin Gunnarssons öl, Sydkustens gårdsbryggeris belgiska dubbel. FOTO: PERNILLA NIELSEN NEGRÉN
Logga in eller köp Premium för att se hela bildspelet
Skånska spritfabrikens Jan Rothman från Södra Sandby tyckte det var fantastiskt att se alla de skånska entreprenörerna samlas under ett tak.
Logga in eller köp Premium för att se hela bildspelet
Folk mat och möten har tagit över och rustat Folkets hus lokaler vilket gjorde den till den självklara platsen för den första mässan Skånska drycker.
Logga in eller köp Premium för att se hela bildspelet
- Det är oerhört viktigt för självkänslan att möta andra, men också för att byta erfareneter och prova på andras produkter sa Rörumsros Elisaebth Köppel medan Erik Florén och Jessica Lindo från Apolinaire provade hennes must som fungerar till mat.
Logga in eller köp Premium för att se hela bildspelet
Johnny Persson, vd och stjärnkocken Titti Qvarnström, Folk mat och möten, välkomnade en av mässans talare tillsamman smed Carina Gavelin, Gavelinwine och Erik Schneider, restaurang Lenoteca tv-kända somelieren och lektorn i måltidskunskap Mischa Billing
Logga in eller köp Premium för att se hela bildspelet
Stjärnkocken Titti Qvarnström och somelier Carina Gavelin slog sina klocka huvuden ihop och resultatet blev en första mässa för att lyfta skånsk dryck, med men även utan alkohol.

Den skånska drycken lyftes för en dag

MALMÖ Skånsk dryck, med och utan alkohol, samlades i helgen för första gången under ett och samma tak.
– Vi vill få upp det här med skånska drycker på agendan, säger stjärnkocken Titti Qvarnström på Folk mat och möten.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på Skånskan.se
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din mejlkorg

Dagens fråga

Har du varit på bio den senaste månaden?

Loading ... Loading ...

Webbkryss