William Nilsson är taggad inför säsongsavslutningen i Sydafrika.Foto: Jakub Nitka

Tomelillasonen: Vill avsluta på topp

MOTORSPORT Till helgen körs den avslutande deltävlingen av RX2 International Series i Sydafrika.
William Nilsson är taggad.

– En kul bana och jag hade högt tempo där i fjor, så självklart siktar jag på ett bra resultat, säger Nilsson i ett pressmeddelande inför tävlingen på Killarney International Raceway.
– Inställningen är att åka ner och göra detta till den roligaste och bästa tävlingen någonsin. Jag vill avsluta på topp helt enkelt.
Det har varit en tuff säsong för rallycrossföraren från skånska Tomelilla.
Tidigare under hösten slutade 19-åringen fyra i RallyX Nordic, samt tog en silvermedalj i Supercar Lites-SM.

Nu har han, tillsammans med teamet JC Raceteknik, anlänt till Sydafrika efter över ett dygn på resande fot.
Det är nämligen i Kapstaden som mästerskapet RX2 International Series ska avgöras.
– Jag är exalterad inför helgen. I och med det riktigt långa uppehållet vi haft är det nästan svårt att sätta ord på hur glad jag är över att äntligen få sitta bakom ratten igen.
– Och det är någonting speciellt med Sydafrika. Dels det varma klimatet vid den här årstiden, men också att det är ett sådant stort intresse för rallycross.
– Innan i fjor hade rallycross-VM aldrig körts i Afrika, men trots det var det mycket publik och jättestort engagemang. Vi blev omhändertagna av en hel huvudstad, det var en häftig känsla.
William Nilsson har under säsongen slitit med tekniska problem med bilen och ligger inför den avgörande deltävlingen på sjunde plats i mästerskapet.

– Jag hade högre mål för säsongen, men trots allt det som hänt så har det varit en hyfsad säsong ändå, konstaterar 19-åringen.
– Det har varit ett par tunga motgångar, men det tjänar ingenting till att gräma sig eller tänka tillbaka på sånt. Man får helt enkelt bita i det sura äpplet och gå vidare.